Aktualno

“Danas je u Gradu na djelu korupcija”

Povodom sjednice Gradskog vijeća na kojoj je prošle subote sklopljen tzv. Dubrovački dogovor, inicijativa Srđ je naš i Zelena akcija ispred Gradske vijećnice jutros su održali konferenciju za medije.

– Dogovor je tobože sastavljen radi interesa građana Dubrovnika, a zapravo je interesni savez 17 gradskih vijećnika, kako bi se tijekom ljeta donio UPU projekta na Srđu. Ne radi se o nikakvom nadilaženju stranačkih interesa, već o potiskivanju interesa građana kako bi se zaštitio interes jednog čovjeka – Aarona Frenkela – kazao je Đuro Capor iz inicijative Srđ je naš, dodavši kako je ponašanje gradskih vijećnika zapravo upereno 'protiv jasno izražene volje građana Dubrovnika u travnju, kada se deset tisuća Dubrovčana na referendumu izjasnilo protiv projekta'.

– Ovim dogovorom maske su pale i vijećnici su jasno pokazali čije interese zastupaju. Podsjećam da je zanemarivanje javnog interesa, služeći privatnom interesu, zapravo korupcija, a upravo to je danas na djelu – zaključio je Capor.

Enes Čerimagić iz Zelene akcije istaknuo je kako se može očekivati daljnju privatizaciju javnih dobara. Čerimagić je kazao kako se u projektu golfa na Srđu radi o uništavanju šumskog zemljišta, rasipanju vode i betonizaciji, sve uz parazitiranje lokalne infrastrukture.

– Nastavit ćemo voditi tri postupka pred sudovima: ustavnu tužbu, upravnu tužbu i tužbu protiv Procjene utjecaja na okoliš – zaključio je Čerimagić.
Luko Piplica iz inicijative Srđ je naš kazao je kako je stanje teško, ali 'barem su maske pale'.

– To treba zapamtiti i imati na umu. Također, treba pamtiti iskustvo uključivanja građana u odlučivanju. Bolju upravu bez pritiska odozdo nećemo moći ostvariti – kazao je Piplica.

Pročitajte još

OVE SUBOTE U Cavtatu svećeničko ređenje don Roberta Karačića

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista

Dulist

SVJETSKO PRIZNANJE Valamar Collection Dubrovnik President najbolji europski luksuzni resort na plaži

Dulist.hr

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija