Aktualno

DAN OTVORENIH VRATA UDRUGA Posjetite Dešu, Slatki život, Lukjernicu…

DAN OTVORENIH VRATA UDRUGA Posjetite Dešu, Slatki život, Lukjernicu…

Dubrovačke udruge priključile su se održavanju manifestacije Dani otvorenih vrata udruga, koja se ove godine održava od 24. do 26. svibnja.

Tako DEŠA Dubrovnik organizira Dan otvorenih vrata udruge danas od 9 do 12 sati te poziva sve svoje sugrađane da dođu i upoznaju se sa zaposlenicima DEŠE i aktivnostima koje oni provode. Nadalje, u sklopu istoimene manifestacije DEŠA Dubrovnik organizira okrugli stol nas temu Mogućnosti i načini zaštite žrtava nasilja koji će se održati danas od 11 do 14.45 u hotelu Lero. DEŠA već treću godinu zaredom pruža podršku žrtvama i svjedocima, a ove godine radi to u partnerstvu sa još deset organizacija civilnog društva u čitavoj državi stoga je okrugli stol prilika za upoznati širu javnost o pravima žrtava.

Jednako kao i prošle, i ove se godine zajedno sa Danima otvorenih vrata udruga održava i manifestacija Hrvatska volontira i to u periodu od 21. do 26. svibnja. Svrha je ovog udruživanja ukazati na rad udruga koje su vrlo često i organizatori volontiranja.  U okviru ove manifestacije DEŠA organizira aktivnost Druženje s volonterima koja će se održati 25. svibnja od 14 do 16 sati.

-Građane će dočekati naši volonteri koji pružaju podršku žrtvama i svjedocima te, ne samo prenijeti vlastito iskustvo volontiranja na ovom projektu, već i pozvati građane da se i oni uključe u volontiranje, ako ne u ovom, a onda u nekom drugom području jer nesebično davanje sebe zajednici i drugom čovjeku u potrebi, daje vlastitom životnom iskustvu posebnu vrijednost i smisao. Stoga dođite u DEŠU i upoznajte se s volonterima! – ističu iz udruge.

  1. svibnja

11-14.30 sati – Okrugli stol ‘Mogućnosti i načini zaštite žrtava nasilja’ u hotelu Lero

  1. svibnja

9 – 12 Dan Otvorenih vrata udruge

14 – 16 Druženje s volonterima

A evo što je udruga Lukjernica u svojim prostorijama dnevnog boravka (Nikole Božidarević 10) organizirala za Dane otvorenih vrata udruga:

Četvrtak 24. svibnja – Kreativne radionice s početkom u 15 sati

Korisnici dnevnog boravka LUKJERNICA će izrađivati razne predmete od papira, drva i sl.

Petak 25. svibnja – Jutro uz poeziju s početkom u 10 sati

Čitanje poezije naših korisnika uz druženje uz kavu i kolaće.

Subota 26. svibnja – Kuhajte s nama s početkom u 9 sati

Kuhanje korisnika dnevnog boravka LUKJERNICA i zajednički ručak.

Udruga Slatki život poziva čitatelje da posjete web stranice Udruge www.udruga-slatki-zivot.hr, jer su im prostori u izgradnji, pa na ovaj način predstavljaju svoj rad i projekte financirane iz javnih izvora.

Pročitajte još

Libertas pojačava polaske ‘šestice, uvodi i svakodnevnu noćnu liniju

Dulist

OD 9 DO 13:30 U nedjelju se zbog Du Motiona zatvaraju pojedine prometnice

Dulist

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist