Zanimljivosti

Dan otvorenih vrata Srednje škole Vela Luka

Srednja škola Vela Luka već petu godinu za redom organizira "Dan otvorenih vrata škole", koji je ove godine održan  4. travnja .

Svim zainteresiranim učenicima i njihovim roditeljima, odnosno budućim učenicima  škole predstavljeni su programi obrazovanja .Tako  su učenici  i roditelji  dobili potrebne informacije o uvjetima upisa. Prezentacija je bila podijeljena u tri dijela. Tijekom prezentacije upoznati su s novim modelima – e prijava za upis. Ovaj   model  će učenicima  i roditelji  uštedjeti  kune  i vrijeme i smanjiti potrebnu dokumentaciju. Zatim, cijeli postupak uključujući i sam upis moći će uraditi od kuće.
 
U drugom dijelu programa prof. fizike Tonči Andreis pokazao im je zanimljiv pokus  fizike
iz područja elektromagnetizma i svjetlosti, te termodinamike. U trećem dijelu sadašnji učenici  su prikazali školske aktivnosti,  kojima se bave i pozvali  učenike osnovne škole da im se pridruže.
 
Srednja škola  već je četvrtu godinu uključena u projekt GLOBE (Globalno učenje i opažanje
za dobrobit okoliša ). Ove godine  izlagali su svoj  rad na 9. međužupanijskoj smotri GLOBE škola u OŠ" Šime Bundinića" u Zadru s temom "Utjecaj vremenskih prilika na zdravstveno stanovnika Vele Luke od 2008. do 2012. godine".
 
Predstavljanje su održale i članice i zaposlene  školske Vježbeničke tvrtke "Ankora" Doris Prižmić i  Nikolina Pešelj. Poslije tvrtki "Travelino", i "Odisej" , "Ankora" je treća   godinu za redom da
njihov proizvod predstavljanja  turistički Vodići otoka Korčule na  engleskom i njemačkom jeziku.
 
Učenici Andrea Kecić,Jasna Todić i učenik Leonard Borovičkić  predstavili su  školski list  "Skandel", koji izlazi već 11 godina , uređuju ga i tiskaju sami učenici. Za sve koji se žele baviti nekim sportom u školi sigurno će pronaći  i nešto za njih npr. ŠSK "Dupin" prezentirala  je prof. tzk Ofelija Dragojević. Na kraju prof. engleskog jezika  Silvia Pećanac Bačić s nekoliko učenika prezentirala je novi projekt u školi " Europa i mladi".Profesori  i učenici kvalitetno su prezentirati programe ,koje su ponudili osmašima, da se lakše odluče za izbor svog budućeg zanimanja.

Pročitajte još

MASLINA 2020. Danjel Sabadin šampion, a nagrađena i Zrinka Cvitešić

Dulist

DULIST PRVI DONOSI Obnovljena crkva sv. Mihajla otvara se 17. ožujka

Leona Rašica

ŠTO NAS ČEKA IDUĆIH MJESECI? Meteorolozi AccuWeathera ‘izbacili’ prognozu do ljeta

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija