Natrag
18.4.2019 14:41

facebook

twitter

google

rss

dulist

Dan karijera američkog koledža RIT Croatia

18.3.2014 @ 10:19 Ana Prohaska Aktualno
9;9

Podijelite:

Američki koledž RIT Croatia, donedavno poznat kao ACMT, četrnestu godinu za redom orgnizira tradicionalno događanje Dan karijera.

Ovo događanje koje se održava u Royal Princess Hotelu okupilo je studente RIT Croatia i predstavnike tvrtki iz države i regije. Tako se na ovogodišnjem Danu karijera okupilo oko 300 sudionika, studenata i predstavnika renomiranih tvrtki iz Hrvatske i regije, a među njima je i američka tvrtka Stowe Mountain Lodge. Riječ je o luksuznom odmaralištu koje je dio priznate američke grupe Destination Hotels&Resorts, a predstavnici su došli iz dalekog Vermonta kako bi upoznali studente u Dubrovniku. Treba napomenuti kako je cilj događanja omogućiti izravnu komunikaciju gospodarstvenika i studenata te studente upoznati sa stanjem i prilikama na tržištu rada.

-Studentima pružamo obrazovanje usmjereno na razvoj karijere i od prvog dana njihova studija činimo sve kako bismo ih što kvalitetnije pripremili za poslovne izazove i prilike koje ih čekaju nakon diplome. Dan karijera, sada već tradicionalno događanje u Dubrovniku, dio je tog iskustva. Svake godine na događanju sudjeluje sve više tvrtki koje su iznimno zadovoljne radom naših studenata i na to smo jako ponosni – rekao je predsjednik i dekan RIT Croatia Don Hudspeth dodavši:

-Dan karijera iskoristite pametno, jer je ovo ulaganje u vašu budućnost – poručio je.
Ove se godine studentima predstavlja 16 uglednih tvrtki: Adriawinch, CARnet, Coca Cola HBC, Dubrovnik Riviera Hotels, Dubrovnik Sun Gardens, Hilton Imperial Dubrovnik, Importanne Resort, Le Meridien Lav, Oradian, Philip Morris, Phobs, Radisson Blu, Rixos Libertas, Shift Split/Procedo, Stowe Mountain Lodge i Valamar.

Nakon uvodnog dijela slijede prezentacije kompanija, dok se u popodnevnim satima održavaju intervjui predstavnika kompanija s potencijalnim kandidatima. Studenti RIT Croatia aktivno sudjeluju na događanju i izvrsno su pripremljeni jer se prije samog Dana karijera održavaju razni seminari i radionice koje vode istaknuti hrvatski stručnjaci i ugledni profesori.

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana