Zanimljivosti

DALMATINSKA ŠANSONA Markos izazvao oduševljenje publike s pjesmom ‘Il mare calmo della sera’

DALMATINSKA ŠANSONA Markos izazvao oduševljenje publike s pjesmom 'Il mare calmo della sera'

Dubrovački tenor Stijepo Gleđ Markos pobrao je nezapamćene ovacije na u petak navečer održanoj prvoj večeri festivala 22. dalmatinske šansone u Šibeniku.
Izvedeno je 25 skladbi, a Markos je nastupio s pjesmom ‘Il mare calmo della sera’ koju je Andrea Bocelli izveo na San Remo festivalu 1994. godine. Sjajan glas dubrovačkog tenora, kojeg je i sam Bocelli nahvalio, potvrdila je i publika koja je otvorenim aplauzima popratila njegovu izvedbu i ovacijama zatražila ponovni izlazak na pozornicu. Kako se navodi u priopćenju za medije, kada bi se mjerio aplauz, ovakvo oduševljenje publike na ovom festivalu još nikada nitko nije doživio. Na samom završetku večeri uslijedio je i još jedan bis sjajnom izvedbom pjesme ‘The Prayer’ koju je Stijepo Gleđ Markos izveo u duetu s mezzosopranisticom Vlatkom Burić.
Večeras Stijepo Gleđ Markos nastupa na večeri novih skladbi s pjesmom ‘Moja prava jubavi’ za koju je sam napisao glazbu i tekst.
-Ovo je pjesma u kojoj će se svaki slušatelj moći pronaći jer govori o ljubavi koja nikada ne umire – izjavio je Markos.
Večer novih skladbi će se izravno prenositi na 2. programu HTV-a u 21h.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1817. Rođen preporoditelj, liječnik Ivan August Kaznačić

Dulist

OŠ LAPAD TREBA VAŠU POMOĆ Obogatimo boravak učenika u knjižnici

Dulist

GLASAJTE ZA OŠ GRUDA Pomozimo školarcima da obnove knjižnicu

Dulist