Hrvatska

ČUDI LI IKOGA? U Dubrovniku najskuplje parkiranje na Jadranu!

ČUDI LI IKOGA? U Dubrovniku najskuplje parkiranje na Jadranu!

Da Dubrovčani već duže vrijeme plaćaju visoku cijenu parkiranja nije neka novost. Ali da je ta cijena najveća od svih u glavnim jadranskim središtima malo koga će začuditi.

Naime, Jutarnji list je analizom cijena parkiranja u najskupljoj zoni i dnevnih karata u 13 gradova na području jadranske Hrvatske došao baš do tog zaključka. Dapače, Dubrovnik drži vrh u obje kategorije, sa 40 kuna za sat u najskupljoj zoni odnosno 880 kuna za dnevnu kartu.

Zanimljivo je da ga skupoćom slijedi Umag sa 20 odnosno 360 kuna za nultu zonu tj. parkiranje u starom dijelu grada, dok su svi ostali promatrani gradovi ispali osjetno jeftiniji.

Govorimo li o satu parkiranja u najskupljoj zoni tako slijede Zadar i Rab s po 12 kuna te Šibenik, Makarska, Vis i Trogir (10 kuna), Poreč (8 kuna), Rijeka (7) i Split (5). Najpovoljniji tako ispadaju Pula (4 kune) i Rovinj (1 kuna za prvih pola sata, pa tri za drugih)…

Što se dnevnih karata tiče, osim spomenutih Dubrovnika i Umaga, naskuplji su Makarska i Pula (130 kuna), a slijede Trogir (120 kuna), Zadar (84 kune), Split (75) i Poreč (50 kuna).

Usporedbe radi, cijena sata parkiranja u crvenoj zoni u Zagrebu je šest kuna, a dnevna parkirna karta 100 kuna.

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist