Hrvatska

ČUDI LI IKOGA? U Dubrovniku najskuplje parkiranje na Jadranu!

Da Dubrovčani već duže vrijeme plaćaju visoku cijenu parkiranja nije neka novost. Ali da je ta cijena najveća od svih u glavnim jadranskim središtima malo koga će začuditi.

Naime, Jutarnji list je analizom cijena parkiranja u najskupljoj zoni i dnevnih karata u 13 gradova na području jadranske Hrvatske došao baš do tog zaključka. Dapače, Dubrovnik drži vrh u obje kategorije, sa 40 kuna za sat u najskupljoj zoni odnosno 880 kuna za dnevnu kartu.

Zanimljivo je da ga skupoćom slijedi Umag sa 20 odnosno 360 kuna za nultu zonu tj. parkiranje u starom dijelu grada, dok su svi ostali promatrani gradovi ispali osjetno jeftiniji.

Govorimo li o satu parkiranja u najskupljoj zoni tako slijede Zadar i Rab s po 12 kuna te Šibenik, Makarska, Vis i Trogir (10 kuna), Poreč (8 kuna), Rijeka (7) i Split (5). Najpovoljniji tako ispadaju Pula (4 kune) i Rovinj (1 kuna za prvih pola sata, pa tri za drugih)…

Što se dnevnih karata tiče, osim spomenutih Dubrovnika i Umaga, naskuplji su Makarska i Pula (130 kuna), a slijede Trogir (120 kuna), Zadar (84 kune), Split (75) i Poreč (50 kuna).

Usporedbe radi, cijena sata parkiranja u crvenoj zoni u Zagrebu je šest kuna, a dnevna parkirna karta 100 kuna.

Pročitajte još

IZBORI ZA ČETIRI MJESECA Škoro bi postao predsjednik ako u drugi krug ide s Milanovićem

Dulist

Koje promjene donosi nova školska godina?

Dulist

‘PAO’ DNEVNI REKORD Evo kad je fiskalizirano 890 milijuna kuna

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija