Grad

Crveni križ podijelio prve pakete hrane

U okviru EU-projekta ‘Humanitarni paket za Dalmaciju i Primorje’ na kojemu je Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik partner, danas su podijeljeni prvi paketi hrane korisnicima zajamčene minimalne naknade.

Gradsko društvo Crvenog križa Split je prijavitelj, a Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik jedno je od 18 provedbenih partnera u ovom EU-projektu.

Projekt je odobrilo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a financiran je iz Fonda europske pomoći za najugroženije (FEAD) u iznosu od 8.317.864,04 kuna za Dalmaciju i Primorje, a za cijelu Hrvatsku u iznosu od 86 milijuna kuna.

Kroz tri podjele paketa hrane i jednu podjelu higijenskih potrepština tijekom ove se godine želi pomoći najsiromašnijim sugrađanima koji žive ispod granice siromaštva.
Ovaj projekt usmjeren je na pomoć lokalnoj zajednici, a Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik provest će ga u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Dubrovnik i svim jedinicama lokalne samouprave na području djelovanja Dubrovačkog Crvenog križa i to Grad Dubrovnik i općine Konavle, Župa dubrovačka, Dubrovačko Primorje, Ston, Janjina i Mljet.

Paketi će se dijeliti korisnicima zajamčene minimalne naknade iz evidencije Centra za socijalnu skrb Dubrovnik.

Korisnici iz Dubrovnika i Župe dubrovačke pakete će preuzeti u skladištu Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik, Obala pape Ivana Pavla II 61, a korisnicima iz ostalih jedinica lokalne samouprave paketi će biti podijeljeni u njihovim mjestima stanovanja.

Pročitajte još

NAPREDUJU PUNOM PAROM Radovi u Ulici kardinala Stepinca gotovi do svibnja

Dulist

DULIST PRVI DONOSI Obnovljena crkva sv. Mihajla otvara se 17. ožujka

Leona Rašica

AVIZAVAMO PUK DUBROVAČKI! Udruga Nazbilj u ponedjeljak izvodi novi škerac

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija