Grad

Crveni križ podijelio prve pakete hrane

Crveni križ podijelio prve pakete hrane

U okviru EU-projekta ‘Humanitarni paket za Dalmaciju i Primorje’ na kojemu je Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik partner, danas su podijeljeni prvi paketi hrane korisnicima zajamčene minimalne naknade.

Gradsko društvo Crvenog križa Split je prijavitelj, a Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik jedno je od 18 provedbenih partnera u ovom EU-projektu.

Projekt je odobrilo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a financiran je iz Fonda europske pomoći za najugroženije (FEAD) u iznosu od 8.317.864,04 kuna za Dalmaciju i Primorje, a za cijelu Hrvatsku u iznosu od 86 milijuna kuna.

Kroz tri podjele paketa hrane i jednu podjelu higijenskih potrepština tijekom ove se godine želi pomoći najsiromašnijim sugrađanima koji žive ispod granice siromaštva.
Ovaj projekt usmjeren je na pomoć lokalnoj zajednici, a Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik provest će ga u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Dubrovnik i svim jedinicama lokalne samouprave na području djelovanja Dubrovačkog Crvenog križa i to Grad Dubrovnik i općine Konavle, Župa dubrovačka, Dubrovačko Primorje, Ston, Janjina i Mljet.

Paketi će se dijeliti korisnicima zajamčene minimalne naknade iz evidencije Centra za socijalnu skrb Dubrovnik.

Korisnici iz Dubrovnika i Župe dubrovačke pakete će preuzeti u skladištu Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik, Obala pape Ivana Pavla II 61, a korisnicima iz ostalih jedinica lokalne samouprave paketi će biti podijeljeni u njihovim mjestima stanovanja.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović