Natrag
21.2.2019 08:51

facebook

twitter

google

rss

dulist

Crveni križ otvara socijalnu samoposlugu

11.1.2013 @ 12:27 Andrea Falkoni Račić Zanimljivosti

Podijelite:

Crveni križ Dubrovnik, uz potporu Grada Dubrovnika otvara socijalnu samoposlugu na Kantafigu.

Prema riječima Živka Šimunovića, ravnatelja Gradskog društva Crvenog križa, namjera je samoposlugu otvoriti do Uskrsa, a bila bi smještena u blizini prostorija CK-a na Kanfatigu.

U njoj bi Dubrovčani slabijeg imovnog stanja po simboličnim cijenama imali pristup proizvodima i uslugama koje će se u ovoj samoposluzi nuditi. U tu će svrhu, u suradnji s gradskim Upravnim odjelom za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo, izraditi i kriteriji za korisnike samoposluge, koja neće biti naravno dostupna baš svima.

– Danas smo imali sastanak s gradonačelnikom Androm Vlahušićem te smo za ovaj projekt dobili podršku Grada Dubrovnika – rekao je Šimunović, koji je s projektom upoznao gradsku upravu zajedno s predsjednikom Gradskog društva Crvenog križa Vickom Mihaljevićem.

Također je rečeno kako će Crveni križ uključiti sportske kolektive koji okupljaju mlade ljude u realizaciju različitih aktivnosti, poput pružanja prve pomoći i sličnih edukacija, a Grad Dubrovnik će svoje slobodne prostorije ustupiti Crvenom križu za održavanje tih aktivnosti.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana