Zanimljivosti

Crveni križ otvara socijalnu samoposlugu

Crveni križ Dubrovnik, uz potporu Grada Dubrovnika otvara socijalnu samoposlugu na Kantafigu.

Prema riječima Živka Šimunovića, ravnatelja Gradskog društva Crvenog križa, namjera je samoposlugu otvoriti do Uskrsa, a bila bi smještena u blizini prostorija CK-a na Kanfatigu.

U njoj bi Dubrovčani slabijeg imovnog stanja po simboličnim cijenama imali pristup proizvodima i uslugama koje će se u ovoj samoposluzi nuditi. U tu će svrhu, u suradnji s gradskim Upravnim odjelom za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo, izraditi i kriteriji za korisnike samoposluge, koja neće biti naravno dostupna baš svima.

– Danas smo imali sastanak s gradonačelnikom Androm Vlahušićem te smo za ovaj projekt dobili podršku Grada Dubrovnika – rekao je Šimunović, koji je s projektom upoznao gradsku upravu zajedno s predsjednikom Gradskog društva Crvenog križa Vickom Mihaljevićem.

Također je rečeno kako će Crveni križ uključiti sportske kolektive koji okupljaju mlade ljude u realizaciju različitih aktivnosti, poput pružanja prve pomoći i sličnih edukacija, a Grad Dubrovnik će svoje slobodne prostorije ustupiti Crvenom križu za održavanje tih aktivnosti.

Pročitajte još

Prije godinu dana HIRovci krenuli na put oko svijeta

Dulist

ANTE EREŠ Liječio je Tita i igrače Bayerna. Tek mu je 81. i radit će dok ga služe glava i ruke

Maria Prkut

KOMADIĆ RAJA ZA KOLEKCIONARE Na lapadskom buvljaku ‘okitite se’ medaljama i ordenima

Leona Rašica