Crna kronika

CRNA STATISTIKA Smrt na cesti: U 2015. stradalo 14 osoba

Prometna nesreća

U 2015. godini na prometnicama u Dubrovačko-neretvanskoj županiji smrtno je stradalo 14 osoba, odgovorili su iz PU dubrovačko-neretvanske na upit DuLista.

Inače, tijekom 2014. godine smrtno je stradalo 9 osoba, što je bio najmanji broj smrtno stradalih osoba u proteklih 20 godina.

Tijekom posljednjih pet godina (razdoblje 2011. – 2015.) u prometnim nesrećama smrtno je stradala 71 osoba što je prosječno 14 osoba godišnje, dok je tijekom posljednjih deset godina (razdoblje 2006. – 2015.) u prometnim nesrećama smrtno stradala 181 osoba što je prosječno 18 osoba godišnje.

– Polazeći od teze da je i jedna poginula osoba previše, prioritet rada ove Policijske uprave je prevencija prometnih nesreća i stradavanja u njima. U tom smislu rade se temeljite analize statističkih podataka i pokazatelja koji ukazuju na učestalu pojavu prometnih nesreća na određenoj dionici ili određenog uzroka prometnih nesreća temeljem čega se planiraju i provode preventivno-represivne aktivnosti. Provode se ciljane akcije koje osim propisanih represivnih mjera i to posebno prema onima koji grubo krše prometna pravila i propise te time ugrožavaju svoju i sigurnost drugih osoba, nastojimo u što većoj mjeri ukazivati svim sudionicima u prometu na poželjna ponašanja, odnosno na važnost vožnje prilagođenom i propisanom brzinom, važnost korištenja zaštitne kacige, važnost korištenja pješačkih prijelaza te savjetima i upozorenjima ukazivati na poželjna ponašanja u prometu kako bi se u što većoj mjeri spriječile prometne nesreće. Naime, ljudski faktor u prometu je jako bitan i ukoliko se svi oni koji sudjeluju u prometu uredno pridržavaju zakonskih propisa rizik od nesreće se itekako smanjuje – istaknuli su iz PU dubrivačko-neretvanske.

Pročitajte još

Iz obiteljske kuće u Opuzenu ukrao zlatninu i preko 50 tisuća kuna

Dulist

TJEDAN U PROMETU ‘Plavci’ ispisali 862 kazne

Dulist

ZAISKRIO KABEL Na Šipanu izgorjelo 200 ‘kvadrata’ niskog raslinja

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija