Natrag
23.2.2019 12:22

facebook

twitter

google

rss

dulist

Crna Gora želi razriješiti granicu na Prevlaci

20.3.2013 @ 21:22 Baldo Marunčić Aktualno

Podijelite:

Nova Komisija Vlade Crne Gore za razgraničenje s Hrvatskom na poluotoku Prevlaka bit će imenovana u četvrtak – potvrdio je potpredsjednik Vlade Crne Gore Igor Lukšić koji obnaša dužnost ministra vanjskih poslova.

Naime, kako piše Index.hr, Lukšić je rekao kako je krajnje vrijeme da se 'konačno riješi pitanje granice s Hrvatskom. Za sada je poznato kako će u crnogorskoj Komisiji biti sam Lukšić uz predstavnike Ministarstva unutarnjih poslova, Uprave za nekretnine te stručnjaci za međunarodno pravo.

Lukšić je informirao javnost da su prethodne komisije za razgraničenje zaključile kako ni Hrvatska ni Crna Gora nisu definirale predmet spora na Prevlaci gdje je na snazi privremeni sporazum iz 2002. godine.

– Mislim da neće biti potrebe za međunarodnom arbitražom – rekao je Lukšić, nadajući se da će Zagreb i Podgorica sami riješiti pitanje razgraničenja.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana