Aktualno

Crna Gora želi razriješiti granicu na Prevlaci

Nova Komisija Vlade Crne Gore za razgraničenje s Hrvatskom na poluotoku Prevlaka bit će imenovana u četvrtak – potvrdio je potpredsjednik Vlade Crne Gore Igor Lukšić koji obnaša dužnost ministra vanjskih poslova.

Naime, kako piše Index.hr, Lukšić je rekao kako je krajnje vrijeme da se 'konačno riješi pitanje granice s Hrvatskom. Za sada je poznato kako će u crnogorskoj Komisiji biti sam Lukšić uz predstavnike Ministarstva unutarnjih poslova, Uprave za nekretnine te stručnjaci za međunarodno pravo.

Lukšić je informirao javnost da su prethodne komisije za razgraničenje zaključile kako ni Hrvatska ni Crna Gora nisu definirale predmet spora na Prevlaci gdje je na snazi privremeni sporazum iz 2002. godine.

– Mislim da neće biti potrebe za međunarodnom arbitražom – rekao je Lukšić, nadajući se da će Zagreb i Podgorica sami riješiti pitanje razgraničenja.

Pročitajte još

TRAGEDIJA POKRENULA LAVINU PITANJA Muratti: ‘Obiteljske domove treba bolje kontrolirati ‘

Maria Prkut

DULISTOV POZITIVAC 2019. ANTE KOLUNĐIJA: ‘Ova titula mi je dala još snage i volje. Hvala vam!’

Maria Prkut

NIŽI PDV U UGOSTITELJSTVU Slijedi li smanjenje cijena, povećanje plaća ili nova ulaganja?

Maria Prkut

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija