Aktualno

Crna Gora želi razriješiti granicu na Prevlaci

Nova Komisija Vlade Crne Gore za razgraničenje s Hrvatskom na poluotoku Prevlaka bit će imenovana u četvrtak – potvrdio je potpredsjednik Vlade Crne Gore Igor Lukšić koji obnaša dužnost ministra vanjskih poslova.

Naime, kako piše Index.hr, Lukšić je rekao kako je krajnje vrijeme da se 'konačno riješi pitanje granice s Hrvatskom. Za sada je poznato kako će u crnogorskoj Komisiji biti sam Lukšić uz predstavnike Ministarstva unutarnjih poslova, Uprave za nekretnine te stručnjaci za međunarodno pravo.

Lukšić je informirao javnost da su prethodne komisije za razgraničenje zaključile kako ni Hrvatska ni Crna Gora nisu definirale predmet spora na Prevlaci gdje je na snazi privremeni sporazum iz 2002. godine.

– Mislim da neće biti potrebe za međunarodnom arbitražom – rekao je Lukšić, nadajući se da će Zagreb i Podgorica sami riješiti pitanje razgraničenja.

Pročitajte još

PARKIRALI NA MJESTU ZA INVALIDE Policija sankcionirala 16 osoba

Dulist

POLICIJA NA TERENU Sršeni uzurpirali dio zemljišta Valamara na Babinom kuku

Dulist

CAPPELLI U DUBROVNIKU Kako riješiti problematiku privatnog smještaja? Ovo je prijedlog

Dulist.hr

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija