Vaše vijesti

Članovi Udruge ‘Slatki život’ sjajno se proveli u Zadru!

Članovi Udruge 'Slatki život' sjajno se proveli u Zadru!

Udruga Slatki život se vratila iz Zadra nakon uspješno organiziranog 11. zimskog kampa za djecu oboljelu od dijabetesa i njihove roditelje.

Naime, ove zimske praznike djeca i roditelji Udruge Slatki život proveli su četiri dana u Zadru, u hotelu Club Funimation Borik, u uspješno organiziranom 11. zimskom kampu za djecu oboljelu od dijabetesa.

-Kamp smo nazvali Zajedno protiv dijabetesa u Boriku. Krenuli smo rano ujutro 5. siječnja 2017. godine, autobusom, i okupili članove s područja Konavala, Župe Dubrovačke, Grada Dubrovnika i otoka Korčula, a s nama su bili i prijatelji iz Zagreba, Splita i Ogulina.  Tijekom putovanja su se izredali svi zimski vremenski uvjeti, a temperatura spustila ispod nule. Dobrim raspoloženjem i druženjem rastjerali smo sve loše i prepustili se sadržajima Hotela – kazali su nam iz Udruge, a animacijski tim Hotela kroz zabavne programe u Falky Landu brinuo se za sportske aktivnosti, zabavu, akciju i razonodu svih sudionika, dok su  u wellness i fitness centru djeca koristil  vodene aktivnosti za opuštanje nakon nagomilanih školskih obaveza.

-Ovom prigodom pridružili su nam se članovi Udruge Cukrići iz Zadra na zajedničkom ručku,  druženju i dijeljenju životnih iskustava s dijabetesom. U povratku, u nedjelju 8. siječnja 2017. godine, nazočili smo Svetoj misi u Samostanu svetog Frane i zahvalili Svevišnjem Bogu na  milostima koje smo dobili u Zadru – dodali su, kazavši kako su ovim kampom ponovo oživjeli trokut Dbk-St-Zg u borbi protiv dijabetesa. Roditelji i djeca su bili sretni i zadovoljni, jer poslije aktivnosti šećeri u krvi su bili u normali!

Put i boravak financiran iz Proračuna Grada Dubrovnika, Dubrovačko-neretvanske županije, drugih donatora i roditelja udruge, a svima od srca  zahvaljuju.

Pročitajte još

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist