Aktualno

ČITATELJI ODLUČILI Pozitivac 2017. je doktor Joško Glavić!

ČITATELJI ODLUČILI Pozitivac 2017. je doktor Joško Glavić!

Ove subote u večernjim satima neki su spavali, neki tulumarili, a neki pak davali posljednje glasove za svoje kandidate za Pozitivca godine našeg portala.

I zaista, bilo tijesno do samog kraja, a točno u ponoć brojke su kazale – pobijedio je diljem Hrvatske priznat doktor Josip Joško Glavić odnijevši ukupno 3490 glasova čime je ostvario rezultat od 25.88 %.

Njegovi kolege, prijatelji, pacijenti… Doktoru humanitarcu dali su glas iz svih dijelova Hrvatske. Inače, nije prvi put da čitatelji nominiraju doktora Joška Glavića, vlasnika Poliklinike Glavić jer svojim radom i djelom posljednjih godina izlazi izvan ‘okvira liječenja’. Nije ni prvi put da je za ovu titulu odlučilo mnoštvo glasova.

Poznat je po svom humanitarnom djelovanju jer je velikom broju svojih najpotrebitijih pacijenata s teškim dijagnozama poklonio neurorehabilitaciju. No, što je najposebnije, njegovo djelovanje potaknulo je cijeli lanac dobrote među našim sugrađanima. Njegova poliklinika djeluje više od 20 godina. A stasala je od prve privatne poliklinike na području Dubrovačko-neretvanske županije do trenutno jedinog Referentnog centra za neurorehabilitaciju robotikom u jugoistočnoj Europi. Naime, ove godine usluge liječenja i neurorehabilitacije pacijenata dostupne su i u Poliklinici Glavić u Zagrebu. Ipak, riječ koja ga najbolje opisuje je ‘filantrop’ jer je to vrijedno priznanje na razini čak pet županija dr. Joško Glavić osvojio baš ove godine.

Odmah nakon dr. Glavića našao se vatrogasac Stjepan Simović s postotkom od 25.49%, odnosno 3438 glasova.

ČITATELJI ODLUČILI Pozitivac 2017. je doktor Joško Glavić!

Evo što su o njemu zapisali njegovi prijatelji i poznanici prilikom nominacija:
Požarna sezona je iza nas pa su i naši vatrogasci donekle odahnuli. Iako sušno i toplo ljeto tijekom kojeg su požari harali Dalmacijom, posebno splitskim područje gdje je vatrena stihija gutala sve pred sobom, na području Dubrovnika i Dubrovačkoneretvanske županije srećom tako velikih požara nije bilo. Uz brojne druge koji su zaslužni za to, jedan od njih svakako je i županijski vatrogasni zapovjednik Simović, a preventivna zaštita pokazala se kao apsolutni ‘pogodak’ u sigurnosti našeg okoliša.

‘Sentimento’
Treća osoba s najviše glasova je također poznata diljem Lijepe naše ali i ne samo u njenim okvirima. Radi se tenoru Stijepu Gleđu MarkoSu, međunarodno priznatom i višestruko nagrađivanom hrvatskom tenoru koji se posebno ističe po svom humanitarnom radu. Njegov festival ‘Sentimento’, koji je cijeli humanitarnog karaktera, ima za cilj korištenja glazbe kao sredstva rehabilitacije. Festival je jedinstven po tome što u središte zbivanja stavlja najranjivije skupine društva i omogućuje razvoj jednog sasvim novog pristupa u umjetničkom izričaju, povezujući osobe s posebnim potrebama i renomirane glazbenike. On je osvojio ukupno 1406 glasova, odnosno 10.42 %.

ČITATELJI ODLUČILI Pozitivac 2017. je doktor Joško Glavić!

Povijest priznanja:
Podsjetimo, DuList s vama čitateljima još od 2011. godine bira Pozitivca godine. Te prve, 2011. prestižno priznanje pošlo je u ruke Đuru Caporu. Po izboru vas čitetelja, 2012. godinu, obilježio je Antun Žeravica, 2013. Niko Kapetanić, 2014. Ana Vukas, 2015. Tomislav Margaretić, a 2016. godine Denisu Paveli.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist