Kultura

„Čitaj mi… neku pjesmu“

„Čitaj mi… neku pjesmu“

Večer duhovne  poezije naslovljena „Čitaj mi.. neku pjesmu“, u sklopu koje će učenici 7. i 8. razreda dubrovačkih osnovnih škola čitati njima drage stihove, održat će se ove srijede, 20. studenog s početkom u 19 sati u čitaonici Narodne knjižnice Grad.

Priredbu organizira Odjel za djecu i mlade Dubrovačkih knjižnica, a stihove će čitati učenici Osnovne škole Marina Držića, Osnovne škole Marina Getaldića, Osnovne škole Ivana Gundulića i Osnovne škole Lapad. Glazbeni dio večeri priredit će i izvesti učenici i profesori Umjetničke škole Luke Sorkočevića.

 
700 djece putovalo svijetom
 
Ciklus radionica „S pričom oko svijeta“ završio je s krajem Mjeseca knjige, a ukupno je u njima sudjelovalo više od 700 djece iz dubrovačkih škola i vrtića.
Završna pričaonica donijela je najljepše priče iz Japana, a sa zemljom izlazećeg Sunca djecu su pričom, glazbom i zanimljivim podacima upoznali Izumi Tamari Tutnjević, Davor Spajić i knjižničarka Vikica Šipić.

Dvadesetak pričaonica koje su održane tijekom ovogodišnjeg Mjeseca knjige organizirao je Odjel za djecu i mlade Dubrovačkih knjižnica. Osnovnoškolci su putovali svijetom upoznavši priče i običaje Njemačke, Velike Britanije, Švedske, Italije, Španjolske, Rusije, Grčke… Za vrtićke mališane pak je organiziran ciklus „Psst.. pričamo priče“.

Pročitajte još

[FOTO] UNIŠTENJE U FLORI Prva izložba Josipe Vlašić

Dulist

KONCERTI U TAJNIM VRTOVIMA Kvartet Sorkočević ispred Kuće Bukovac

Dulist

ZAPOČELO DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Puna crkva Male Braće na prvom koncertu

Dulist