Natrag
26.3.2019 01:20

facebook

twitter

google

rss

dulist

Čiji je Rudić trener?

19.1.2012 @ 15:26 Baldo Marunčić Sport
2;2

Podijelite:

Čiji je trener Ratko Rudić? – valja se zapitati nakon pogleda na internetsku stranicu Wikipedia, na kojoj se u verziji na hrvatskom jeziku spominje da je Ratko Rudić srpski vaterpolski trener.

Zanimljivo je primjetiti da u verzijama teksta o Rudiću na talijanskom, njemačko, francuskom, engleskom, pa čak i srpskom jeziku navodi kako je riječ o hrvatskom treneru, a jedino u hrvatskoj verziji Rudić je po nacionalnosti Srbin.

Zadnja promjena na verziji za hrvatski jezik dogodila se 17. siječnja u 17.45 sati.

Inače, Ratko Rudić rođen je 1948. godine u Beogradu, u karijeri je nastupao za "Jedinstvo" iz Zadra, "Jadran" iz Splita i Partizan" iz Beograda, a trenirao je juniore i seniore Partizana te izbornik bivše Jugoslavije, Italije, SAD-a i Hrvatske.

Kao izbornik je osvojio tri zlatne i jednu brončanu olimpijsku medalju, tri zlatne i jednu brončanu medalju sa svjetskih prvenstava te tri zlatne, dvije srebrne i jednu brončanu medalju sa europskih prvenstava.

Nije sigurno je li riječ o zabuni ili provokaciji pred utakmicu hrvatske reprezentacije sa Srbijom.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana