Natrag
18.3.2019 17:05

facebook

twitter

google

rss

dulist

‘Čiča miča neobična priča’ malih Lapađana

26.3.2014 @ 19:51 Dulist dulist IN

Podijelite:

Učenici matične škole Lapad i područne škole Montovjerna u velikom broju i rado sudjeluju u projektu Mladi i Grad skupa. Veliku pozornost privukla je modna revija eko šešira, nastup školskog rock banda, kao i kolendara te iščitavanje učeničkih literarnih uradaka. Ovom prigodom posebno ističu lutkarsku družinu područne škole Montovjerna, koja se okupila u produženom boravku, te oduševila sve one koji su ih imali prigode vidjeti.

Kako javljaju iz škole, prepunom gledalištu u kinu Sloboda izveli su lutkarsku predstavu Čiča miča neobična priča, koja je parodija na priču Crvenkapica. Najmlađe gledatelje naročito je oduševio vuk, koji voli ljude, jede samo voće i povrće i jako je nježan. Ovu lijepu i poučnu lutkarsku predstavu iza kulise izvrsno su izveli učenici: Neva Ljepava, Nika Crnčević, Ivona Caput, Matea Oblizalo, Nikša Brzica, Lukas Papac i Marin Brčić. Najzaslužnija osoba za ovu velikim pljeskom nagrađenu lutkarsku predstavu je njihova učiteljica Ivana Radaljac. Osim teksta sve nazočne oduševile su i prekrasne lutke od kojih su neke izrađene u sklopu školskog programa.

Ovi marljivi i kreativni mali glumci već su zaslužili pljesak u prigodi Trodnevlja Feste sv. Vlaha, kad su pred biskupom Matom Uzinićem i brojnim vjernicima izveli lutkarsku predstavu Sveti Vlaho, koja je nastala na temelju slikovnice, koju su sami tekstualno i slikovno osmislili. Oni ne miruju ni danas, jer nam pripremaju novo lutkarsko veselje Mačak u čizmama. Veseleći se njihovom novom lutkarskom uratku ravnateljica Mirjana Kaznačić pohvalila ih je za radost koju su nam svojim predstavama poklonili te izrazila još veću radost, jer i dalje marljivo rade. Iskazala je zadovoljstvo što je u Školi obnovljen lutkarski način izražavanja, koji je plemenit, ima bogatu tradiciju u našoj Školi, a djeca ga vole i uživaju u tom obliku rada.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana