Kultura

Četiri godišnja doba za početak Orlanda Furiosa

Četiri godišnja doba za početak Orlanda Furiosa

Najpoznatijim djelom velikog talijanskog skladatelja Antonija Vivaldija, Četiri godišnja doba, sinoć je započet ciklus barokne glazbe Orlando Furioso.

U atriju Umjetničke galerije Dubrovnik s Gudačkim komornim sastavom Dubrovačkog simfonijskog orkestra nastupio je Dmitry Sinkovsky, svjetska zvijezda barokne violine, dirigent i kontratenor, dok je publici godišnja doba naracijom približio Mark Thomas.
Raznolikost i ugođaj godišnjih doba dočarani u ovom remek djelu talijanske klasike, ujedno i jednom od najpoznatijih djela svih vremena, na sinoćnjem su koncertu oduševili brojnu publiku. Energija ruskog virtuoza Dmitryja Sinkovskog i gudača DSO-a izmamila je dugi pljesak publike, što je Sinkovskog vraćalo na čak dva bisa. U jednom od njih pokazao je i svoj talent kontratenora.
Inače, Orlando Furioso novo je događanje u gradu, a održavat će se do 16. lipnja 2017. Riječ je o ciklusu barokne glazbe u organizaciji Dubrovačkog simfonijskog orkestra. Sljedeći koncert ciklusa Orlando Furioso zakazan je u subotu 10. lipnja kada je na programu opera Didona i Enej H. Purcella. U ovom remek djelu prikazana je jedna najtužnijih antičkih priča o ljubavi nesretne kartaške kraljice i trojanskog junaka. Komorni sastav činit će violinisti Dmitry Sinkovsky i Đana Kahriman, violistica Alena Shapachka, violončelistica Mihaela Čuljak, kontrabasist Denis Ajduković, dok će na čembalu pratiti maestro Tomislav Fačini, a arhilutnju svirati svjetski poznati glazbenik Edin Karamazov.

Pročitajte još

[FOTO] UNIŠTENJE U FLORI Prva izložba Josipe Vlašić

Dulist

KONCERTI U TAJNIM VRTOVIMA Kvartet Sorkočević ispred Kuće Bukovac

Dulist

ZAPOČELO DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Puna crkva Male Braće na prvom koncertu

Dulist