Natrag
19.2.2019 01:51

facebook

twitter

google

rss

dulist

Četiri dana proslave Županije

7.5.2013 @ 17:16 Baldo Marunčić Aktualno

Podijelite:

Dan Dubrovačko-neretvanske županije i blagdan njezinog zaštitnika sv. Leopolda Bogdana Mandića ove godine bit će obilježeni kroz četiri dana.

Najprije će u četvrtak, 9. svibnja u 21 sat u Kneževom dvoru prigodan koncert povodom Dana županije i Dana Europe održati Dubrovački simfonijski orkestar s mladim umjetnicima iz glazbenih škola s područja Dubrovačko-neretvanske županije.

Petak, 10. svibnja, program proslave nastavit će se u 9 sati odavanjem počasti poginulim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata pred Spome-križem na groblju Boninovo. Potom u 10 sati u Palači Sponza slijedi svečanost proglašenja najsupješnijih sportaša Dubrovačko-neretvanske županije u 2012. godini.

U 10.30 sati ispred Crkve sv. Vlaha održat će se prigodni kulturno-umjetnički program u kojem će nastupiti klape Kaše, FA Linđo i Subrenum, dok će se na Stradunu degustacijom predstaviti vina Dubrovačko-neretvanske županije.

Svečana akademija Dubrovačko-neretvanske županije zakazana je istog dana u 11 sati u Kazalištu Marina Držića, a u podne pred Crkvom sv. Vlaha slijedi nastup klapa Luka Ploče i Kumpanji. Program proslave u petak će biti završen predavanjem dr. sc. Vinicija B. Lupisa „Sveti Leopold Bogdan Mandić i kult Gospe Lurdske“ u samostanu sv. klare u 20 sati.

U subotu, 11. svibnja u 9.30 sati na Stradunu će se održati Trinaesti susret puhačkih orkestara Dubrovačko-neretvanske županije, a cjelokupni program proslave završava u ndjelju, 12. svibnja, Svetom Misom u 9 sati u Crkvi Gospe od Milosrđa.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana