Aktualno

Četiri dana proslave Županije

Četiri dana proslave Županije

Dan Dubrovačko-neretvanske županije i blagdan njezinog zaštitnika sv. Leopolda Bogdana Mandića ove godine bit će obilježeni kroz četiri dana.

Najprije će u četvrtak, 9. svibnja u 21 sat u Kneževom dvoru prigodan koncert povodom Dana županije i Dana Europe održati Dubrovački simfonijski orkestar s mladim umjetnicima iz glazbenih škola s područja Dubrovačko-neretvanske županije.

Petak, 10. svibnja, program proslave nastavit će se u 9 sati odavanjem počasti poginulim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata pred Spome-križem na groblju Boninovo. Potom u 10 sati u Palači Sponza slijedi svečanost proglašenja najsupješnijih sportaša Dubrovačko-neretvanske županije u 2012. godini.

U 10.30 sati ispred Crkve sv. Vlaha održat će se prigodni kulturno-umjetnički program u kojem će nastupiti klape Kaše, FA Linđo i Subrenum, dok će se na Stradunu degustacijom predstaviti vina Dubrovačko-neretvanske županije.

Svečana akademija Dubrovačko-neretvanske županije zakazana je istog dana u 11 sati u Kazalištu Marina Držića, a u podne pred Crkvom sv. Vlaha slijedi nastup klapa Luka Ploče i Kumpanji. Program proslave u petak će biti završen predavanjem dr. sc. Vinicija B. Lupisa „Sveti Leopold Bogdan Mandić i kult Gospe Lurdske“ u samostanu sv. klare u 20 sati.

U subotu, 11. svibnja u 9.30 sati na Stradunu će se održati Trinaesti susret puhačkih orkestara Dubrovačko-neretvanske županije, a cjelokupni program proslave završava u ndjelju, 12. svibnja, Svetom Misom u 9 sati u Crkvi Gospe od Milosrđa.

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist