Natrag
24.4.2019 16:38

facebook

twitter

google

rss

dulist

ČELIČNI MATO POPUŠTA Uber ipak nije kriv za sve, ima nešto i u Libertasu

9.11.2018 @ 16:32 Andrea Falkoni Račić Politika

Podijelite:

Gradonačelnik Mato Franković prvi put od liberalizacije autotaksi tržišta krivnju za nešto, u ovom slučaju gubitak Libertasa, nije potražio u Uberu.

Naime, tijekom rasprave o rebalansu Proračuna, vijećnik Mosta Maro Kristić istaknuo je kako su gubici Libertasa dobrom mjerom uzrokovani liberalizacijom autotaksi tržišta, posebno Uber platformom.

-Ne treba za sve kriviti Uber i liberalizaciju tržišta. Krivnju moramo pronaći i u sebi. Libertas treba biti brži i efikasniji – rekao je gradonačelnik Mato Franković dodavši kako se radi na uvođenju kartomata. Upravo je za kartomate direktor Libertasa Ante Vojvodić nedavno ustvrdio kako su jako skupi te da za njih Libertas nema sredstava.

Kartomati bi se ubuduće trebali naći na svakoj autobusnoj stanici te bi putnici gotovinom ili karticom mogli kupovati polusatne, jednosatne, dnevne karte, a građani bi mogli produžiti i pokaz.

-Uz sav porast putnika Libertas je prevezao 200 i nešto tisuća manje ljudi, ali krivnju moramo pronaći i u sebi i mislim da nešto ne radimo dobro – rekao je Franković dodavši kako će se za dvije godine nabaviti i električne niskopodne autobuse – harmonike koji mogu prometovati na relaciji Gruž – Pile.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana