Politika

ČELIČNI MATO POPUŠTA Uber ipak nije kriv za sve, ima nešto i u Libertasu

Gradonačelnik Mato Franković prvi put od liberalizacije autotaksi tržišta krivnju za nešto, u ovom slučaju gubitak Libertasa, nije potražio u Uberu.

Naime, tijekom rasprave o rebalansu Proračuna, vijećnik Mosta Maro Kristić istaknuo je kako su gubici Libertasa dobrom mjerom uzrokovani liberalizacijom autotaksi tržišta, posebno Uber platformom.

-Ne treba za sve kriviti Uber i liberalizaciju tržišta. Krivnju moramo pronaći i u sebi. Libertas treba biti brži i efikasniji – rekao je gradonačelnik Mato Franković dodavši kako se radi na uvođenju kartomata. Upravo je za kartomate direktor Libertasa Ante Vojvodić nedavno ustvrdio kako su jako skupi te da za njih Libertas nema sredstava.

Kartomati bi se ubuduće trebali naći na svakoj autobusnoj stanici te bi putnici gotovinom ili karticom mogli kupovati polusatne, jednosatne, dnevne karte, a građani bi mogli produžiti i pokaz.

-Uz sav porast putnika Libertas je prevezao 200 i nešto tisuća manje ljudi, ali krivnju moramo pronaći i u sebi i mislim da nešto ne radimo dobro – rekao je Franković dodavši kako će se za dvije godine nabaviti i električne niskopodne autobuse – harmonike koji mogu prometovati na relaciji Gruž – Pile.

Pročitajte još

PLAĆA 20 TISUĆA EURA Šuica hrvatska povjerenica u Europskoj komisiji?

Dulist

DIVJAK JE NIJE HTJELA Imenovanje Sanje Putice zategnulo odnose s HNS-om?

Dulist

JADRAN BARAČ Ulica bana Jelačića glavni je spomenik građevinske stihije

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija