Hrvatska

‘ČEKANJA VIŠE NEMA!’ Na prosvjed u Zagrebu sutra kreću i dubrovački povremeni prijevoznici

'ČEKANJA VIŠE NEMA!' Na prosvjed u Zagrebu sutra kreću i dubrovački povremeni prijevoznici

Iz Dubrovnika će prema Zagrebu na sutrašnji prosvjed povremenih prijevoznika krenuti pet autobusa, a s njima i koordinatorica za Dubrovnik, predsjednica Udruge autobusera Ragusa Bus Vesna Lukić koja je za DuList i potvrdila ovu informaciju. Naime, na Markovom trgu ovog četvrtka s početkom u 13 sati održat će se prosvjed povremenih prijevoznika koji nakon dva prosvjeda i dogovorenog sastanka s leasing kućama još uvijek nisu postigli dogovor te dobili moratorij na glavnicu i kamate za otplatu leasinga.

-Dragi ljudi, čekanja više nema! Sutra se vidimo na Markovom trgu u 13 h i #idemodokraja! – zapisali su u Facebook grupi Glas poduzetnika. Naime, budući da se nadležna ministarstva nisu odazvala na sastanak kojeg su povremeni prijevoznici proteklog utorka održali s leasing kućama i da ne shvaćaju da Vlada treba preuzeti odgovornost i donijeti mjere koje će pomoći ugroženima, Udruga Glas poduzetnika je ove srijede poslala dodatan mail u kojem detaljno opisuju što Vlada treba napraviti, umjesto da se, kako ističu iz ove Udruge, skrivaju i izbjegavaju preuzeti odgovornost.

-Prosvjed na Markovom trgu održat će se uz obavezno poštivanje pravila okupljanja i distance, a svaki prosvjednik mora imati masku za lice. Prosvjed je iniciran zbog ignoriranja zahtjeva PPP, ali na prosvjed će se uključiti i svi ostali članovi UGP-a, posebice turizam, ugostiteljstvo i event industrija koje nemaju još ni tračak svjetla na kraju tunela niti jasne smjernice za početak rada – dodali su dalje.

'ČEKANJA VIŠE NEMA!' Na prosvjed u Zagrebu sutra kreću i dubrovački povremeni prijevoznici– Dođite, podržite nas i budite naš megafon u borbi za Hrvatsku 2.0! – poruka je kojom zaključuju poziv na prosvjed.

Ovdje pročitajte poruku Glasa poduzetnika vladajućima.

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist