Natrag
21.3.2019 13:05

facebook

twitter

google

rss

dulist

ČEKA SE ‘ZELENO SVJETLO’ Hoće li ministrica Obuljen Koržinek podržati Mihaelu Skurić za ravnateljicu?

3.9.2018 @ 17:51 Dulist Politika

Podijelite:

Odbor za izbor i imenovanje Gradskog vijeća uputilo je Ministarstvu kulture prijedlog da se za ravnateljicu Zavoda za obnovu Dubrovnika izabere Mihaela Skurić, viša savjetnica za poslove pripreme i nadzora u ovoj ustanovi.

Ona je, naime, na posljednjem natječaju za čelnu osobu ZOD-a bila jedna od tri kandidatkinje, uz aktualnu vršiteljicu dužnosti ravnateljice Ivu Carević Peković i Sanju Krželj, također zaposlenicu ove ustanove.

Prema neslužbenim informacijama DuLista Odbor Gradskog vijeća podržao je upravo Skurić za ravnateljicu te takav prijedlog uputio na Ministarstvo koje mora dati ‘zeleno svjetlo’. Ako se Ministarstvo, na čijem je čelu ministrica Nina Obuljen Koržinek, pozitivno očituje o prijedlogu, Odbor za izbor i imenovanje će Skurić za ravnateljicu predložiti gradskim vijećnicima na sjednici 10. rujna.

Ovo je, inače, ponovljeni natječaj za ravnatelja/icu ZOD-a.

Inače, gradski vijećnici idućeg ponedjeljka morali bi konačno definirati i sudbinu Kazališta Marina Držića, ustanove u kulturi koja ni nakon tri raspisana natječaja nije dobila ravnatelja/icu. Na posljednjem natječaju su se, podsjetimo, prijavili Mia Begović i Paolo Tišljarić, no Kazališno vijeće među njima nije iznjedrilo kandidata već su Gradskom vijeću predložili da se ne izabere ni Begović ni Tišljarić. Kako će se postaviti Odbor za izbor i imenovanje, odnosno hoće li prihvatiti prijedlog Kazališnog vijeća ili će ipak od dva prijavljena kandidata gradskim vijećnicima predložiti budućeg ravnatelja, odnosno ravnateljicu znat će se uoči sjednice 10. rujna.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana