Natrag
25.4.2018 07:11

facebook

twitter

google

rss

dulist

Čeka nas pakleno vruć dan!

17.6.2012 @ 9:10 Ana Prohaska Zanimljivosti

Podijelite:

Danas se u Dalmaciji očekuje najviša temperatura čak do 35 stupnjeva Celzijevih, dok će index UV zračenja posvuda u Hrvatskoj biti vrlo visok. 

Da će dan biti prevruć govore jutarnje temperature. Rekordne temperature od 28 stupnjeva u 8 sati su izmjerene u Dubrovniku i na Mljetu. 26 stupnjeva je bilo u Splitu i Makarskoj, a 25 na Lastovu, u Rijeci i Vrgorcu.

Zagrepčane je ujutro grijao 21 stupanj, a Osječane 22 stupnja Celzijevih. Meteorolozi najavljuju da će cijeloga dana biti sunčano i vruće, dok će na Jadranu puhati slab do umjeren zapadnjak i jugozapadnjak, a na otvorenom moru sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura će biti od 30 do 35 stupnjeva Celzijevih. 

U 8 sati je temperatura mora u Dubrovniku bila 24 stupnjeva Celzijevih, a slijedi ga Mljeta sa 23 stupnjeva. U drugim dijelovima Jadrana se more uglavnom zagrijalo na 22 stupnja.

Ako ste slobodni iskoristite ovaj dan za kupanje, ali obavezno ponesite kremu za sunčanje sa visokim zaštitnim faktorom, i naravno izbjegavajte se izlagati suncu od 11 do 16 sati. 

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana