DuList IN

Cavtajke su se vratile s turneje po BiH, prepune su zanimljivih dojmova i uspomena

Cavtajke su se vratile s turneje po BiH, prepune su zanimljivih dojmova i uspomena

Ženska klapa Cavtajke vratila se s turneje po Bosni i Hercegovini. Poziv je došao putem dugogodišnjeg poznanstva i prijateljstva predstojnika Samostana Sv. Vlaha u Pridvorju fra Iva Kramara i profesorice Sarajevske Muzičke Akademije Alme Aganspahić.

Klapa je u Sarajevu održala Koncert za studente Muzičke Akademije. S obzirom da je Koncertna dvorana Akademije u obnovi, koncert je održan u maloj dvorani za produkcije Akademije. Studenti i profesori Akademije su svoje oduševljenje, osim aplauzom, potvrdili i pozivom klapi Cavtajke za sudjelovanjem na svečanosti otvaranja novoobnovljene koncertne dvorane Muzičke Akademije.
Drugi Koncert klapa je održala u Crkvi Franjevačkog sjemeništa u Visokom, pred nekoliko stotina posjetitelja.
Na povratku u Hrvatsku klapa Cavtajke su se zaustavile u Franjevačkom samostanu u Kreševu te pjevale Misu pri misnom slavlju koje je predvodio fra Ivo Kramar.
Cijelo gostovanje je bilo ispunjeno obilaskom znamenitosti poput sarajevske Baščaršije, Franjevačkog Samostana u Fojnici, Kreševu, Piramida u Visokom i Starog mosta u Mostaru.
Uz Cavtajke Mateu, Josipu, Anu, Olju, Jelenu, Ivanu i Jelu u programu koncerata su sudjelovali akademik Luko Paljetak i fra Ivo Kramar recitirajući svoje stihove, te Vlaho Kordić i Matija Novaković, dodavši i svoj prateći glazbeni prilog.

Istkanule su i kako su imale vrlo zapažene aktivnosti u proteklom razdoblju. U studenome prošle godine klapa je gostovala u Sjevernoj Makedoniji, nastupivši koncertno u Skopju (Dauth Pashin Haman) i Bitoli (Nacionalni muzej). U prosincu su samostalno nastupale na 12. Mirisima Božića, a osim toga pjevale i tradicionalne napjeve na Koncertu uz pratnju Dubrovačkog Simfonijskog Orkestra te sudjelovale u humanitarnom božićnom koncertu u crkvi Sv. Mihajla u Lapadu.
Nova 2020. godina započinje aktivno sudjelovanjem na Festi od klapa u siječnju 2020., u Kazalištu Marina Držića, samostalnim koncertom u Slanici u organizaciji DSO-a te ovim pozivnim gostovanjem u BIH.

Klapa Cavtajke u posljednja je tri mjeseca održala šest samostalnih koncerata i sudjelovala na cijelom nizu različitih događanja drugih organizatora.

-Možda je u ovom slučaju presudno i ono geslo koje se često čuje među članicama klape: ne treba se hvaliti i pričati, bolje je raditi i pjevati, a rezultati će doći. I došli su – ističu nam Cavtajke.

Pročitajte još

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist