Aktualno

Caroline Ligh milijunta putnica u luci Dubrovnik

Caroline Ligh milijunta putnica u luci Dubrovnik

S cruisera Artemis kompanije Grand Circle Cruise Line večeras se u luku Dubrovnik u Gružu iskrcala ovogodišnja milijunta putnica, Caroline Ligh iz grada Seattlea u američkoj državi Washington.

Sretnoj slavljenici, koju su odmah po iskrcavanju 'oteli' župski gusari gospari, dobrodošlicu i ugodan odmor u Dubrovniku poželio je ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik Kristijan Pavić, poklonivši joj skulpturu svetog Vlaha.

– Oduševljena sam što sam u Dubrovniku i zbilja sam iznenađena dočekom. Ostajemo dva dana, a zatim idemo sjevernije uz dalmatinsku obalu. Prvi put sam u Dubrovniku. Čula sam da je grad prelijep i večeras ćemo otići u šetnju. Bit će predivno – rekla je Caroline.

Ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik Kristijan Pavić izjavio je kako je ove godine milijunta putnica stigla devet dana kasnije nego lani.

– Razlog tome je pad prometa na domaćim linijama, dok je cruising u porastu. Do konca godine očekujemo 5 do 7 posto povećanje prometa. Na žalost, ne postoji interes cruising kompanija za zimska krstarenja po Jadranu i osim Artemisa nećemo imati drugih brodova – istaknuo je Pavić.

Pročitajte još

JAVNO OTVARANJE PONUDA Pristiglo 289 ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

OD ČETVRTKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

ZABRINJAVAJUĆE Kod tinejdžera koji puše e-cigarete pronađeni toksični metali u urinu

Dulist