Aktualno

Carinska uprava u petak ‘prizemljuje’ žičaru?

Carinska uprava u petak 'prizemljuje' žičaru?

Carinska uprava još uvijek nije obustavila rad žičare, iako je rok kojega je DORH dao tvrtki Excelsa nekretnine za podmirivanje dugova i sklapanje koncesijskog ugovora istekao 1. travnja.

No, čini se kako bi se to moglo dogoditi već sutra.

Naime, prema pisanju Jutarnjeg lista, Excelsa nekretnine danas su obavijestile svoje zaposlenike, zakupnike prostora na gornjoj postaji žičare te dio turističkih agencija, o mogućnosti da službenici Carinske uprave sutra zatvore žičaru.

-Tako smo postupili, iako do ovog trenutka nismo primili službeno rješenje Carinske uprave, kako bi osigurali da šteta koja će našim poslovnim partnerima time nastati bude što je moguće manja – odgovorili su iz Excelsa nekretnina Jutarnjem.

Carinska uprava je ovog četvrtka duListu još jednom potvrdila kako je započela s provođenjem inspekcijskog nadzora obveznika EXCELSA NEKRETNINE d.o.o. sukladno odredbama Zakona o koncesijama te su nadzorne aktivnosti u tijeku.

-Inspekcijski nadzor provodit će se do trenutka utvrđivanja svih relevantnih činjenica vezanih uz postupanje obveznika sukladno odredbama naprijed navedenog Zakona o koncesijama – istaknuli dalje za duList iz Carinske uprave.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist