Aktualno

Capor i Župan-Rusković o golfu

Na temu golf terena na Srđu, i ponovno obnovljene procedure njegova rzvoja, na internetskim stranicama Deutsche Welle izašao je članak upravo na tu temu.

– Da u Hrvatskoj funkcioniraju pravni i demokratski sustav, imali bismo i transparentne investicije prema željama i potrebama građanki i građana. Ali, ovim se projektom umjesto rekreacijskog prostora za potrebe sviju nas, podvaljuje izgradnja i prodaja vila i apartmana tamo gdje oni inače ne bi smjeli biti, niti bi se drukčije – bez golfa kao opravdanja – tamo mogli naći- rekao je koordinator inicijative Srđ je naš Đuro Capor za Deutsche Welle.

Biznis s nekretninama, zaključuje on, lažno se predstavlja kao turizam, a uporno zaobilaženje javnosti i generalno javnog interesa – uz određena proceduralna kršenja zakona – navodi na potrebu da se ovim projektom ozbiljno pozabave Državno odvjetništvo i USKOK.

Spominjući apartmanizaciju kao ključua riječ projekta, u članku se ističe i  da bi  uz golf-terene trebali biti izgrađeni i brojni boravišni objekti: i do 15 tisuća turističkih ili čak stambenih ležajeva.
U članku se ističe i kako špekulativnu dobit ovaj projekt već i ostvaruje, budući da mu je vrijednost – mijenjajući formalne titulare i fizičke gabarite – u međuvremenu sa 400 stotina milijuna eura porasla do sadašnjih oko milijardu i 200 milijuna.

– To što se planira s apartmanizacijom je daleko iznad održivog razvoja i apsolutno je neprihvatljivo. Istodobno, građanima Dubrovnika ne smije se oduzeti jedina preostala slobodna lokacija na rubu grada. Doista ne znam u čijem to može biti interesu-izjavila je Župan-Rusković.
 

Pročitajte još

STALE GRADSKE URE Sat na zvoniku u kvaru

Dulist

VIDEO/VELIKI PLJESAK ZA MALE PLESAČE ‘Zumbastični’ završetak Trstenskog ljeta!

Dulist

OBAVIJEST OTOČANIMA Predajte zahtjeve za nove otočne iskaznice

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija