Aktualno

Čalušiću potvrđena optužnica!

Čalušiću potvrđena optužnica!

U Zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu potvrđena je optužnica protiv Mire Čalušića (35), vlasnika mjenjačnica, optuženog da je od 2007. do rujna lani lihvarskim ugovorima sa 25 osoba nezakonito stekao oko 31,1 milijun kuna te prijevarom još 1,1 milijun kuna.

Kao što je duList već pisao, Čalušić se okoristio lokovjernošću, te životnim i ekonomskim nedaćama građana, a među njima i naših sugrađana, obitelji Domić.

 Tužiteljstvo traži da se Čalušića kazni s devet godina zatvora i da mu se oduzme nezakonito stečena dobit od 32,2 milijuna kuna.

U ugovorima o zajmu, koje je potpisivao s građanima, navodio je uvećane svote od onih koje su stvarno primili i ugovarao je kamatnu stopu, veću od zakonom dopuštene, tvrdi tužiteljstvo. Tako su domići ostali bez kuće u Dubrovniku vrijedne 5,2 milijuna kuna. Da joj se kuća prodaje temeljem potpisanih ugovora o zajmu od 154.408 eura, koji joj sin nije mogao vratiti, i ugovora o prijenosu prava vlasništva, Antonieta je vidjela na Njuškalu. Sa sinom, koji nije mogao dobiti kredit u banci, htjela je prenamijeniti dio kuće, pa su dobili preporuku za Čalušića. Čalušić je u istrazi tvrdio da je lažno optužen.

– Nisam kriv. Sve je neistina. Linčovan sam od ljudi koji me optužuju kako mi ne bi vratili novac, a svi su dobili iznose koji pišu u ugovorima o zajmu. Prilazili su mi i molili me zajam jer su smatrali da imam novca zato što imam mjenjačnicu. Sami su mi nudili fiducije na nekretninama. Nisam znao da su u teškim životnim okolnostima, tražili su pozajmice na kratak rok, a nisu mi vratili ni lipe. Ja sam oštećen. Javni bilježnik im je pročitao što potpisuju – istaknuo je Čalušić, a kako prenosi Jutarnji list.

Imovina mu je blokirana, a uz njega, optuženi su i njegov brat, stric te još dvije osobe.
 

Pročitajte još

Libertas pojačava polaske ‘šestice, uvodi i svakodnevnu noćnu liniju

Dulist

OD 9 DO 13:30 U nedjelju se zbog Du Motiona zatvaraju pojedine prometnice

Dulist

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist