Zanimljivosti

CABOGA DODIJELILA STIPENDIJE Bravo Petra, Anamarija, Stela, Juraj i Roko!

dav

Zaklada Caboga Stiftung prošlog  je tjedna dodijelila stipendije petero polaznika Udruge za promicanje prirodnih znanosti, koji su uspješno završili njihov program i upisali željene fakultete.

Predsjednik Zaklade Ivo Felner se obratio budućim studentima, stipendistima Zaklade. U motivacijskom se govoru sjetio svojih studentskih dana, naglasio važnost učenja u timu, rada uz dobre asistente i nadu da će se po završetku studija vratiti u Grad. Istaknuo je da je posebno sretan jer je među stipendistima i buduća profesorica kemije čime je ispunjen njegov san.

Stipendije su svojim radom, pristupom i zrelošću dobili nadareni učenici Udruge za promicanje prirodnih znanosti, a sada studenti: Petra Radović – studij kemije i biologije, Anamarija Sršen – studij matematike, Juraj Karaman – studij fizike, Roko Gvozdenica Šipić – studij molekularne biologije i Stela Tošović – studij medicine.

Udruga nastavlja i u ovoj školskoj godini s radom s nadarenim i zainteresiranim učenicima, onima koji žele više, bolje, drukčije. Upisi za nove članove su u tijeku, a novost je da se ove godine mogu upisati učenici osmih razreda osnovne škole, te prvog, drugog i trećeg razreda srednje škole koji su zainteresirani za kemiju, fiziku, biologiju i matematiku.

Upisnica i sve detaljne informacije se mogu naći na stranicama Udruge.

Pročitajte još

Preko 513 milijuna stanovnika živi u Europskoj uniji

Dulist

DRUŽENJE I USPOMENE Nekadašnji učenici OŠ Nikica Franić proslavili 50. godina od završetka škole

Dulist

‘ZAREDALO IH SE NEKOLIKO’ Šijun na moru ‘uhvaćen’ iz Postranja

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija