Županija

Butković potpisao ugovor za Donje Čelo, iako jutros o tome ništa nije znao

Butković potpisao ugovor za Donje Čelo, iako jutros o tome ništa nije znao

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i ravnatelj Županijske lučke uprave Dubrovnik Željko Dadić potpisali su ovog utorka Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt ‘Rekonstrukcije luke za javni promet u naselju Donje Čelo otok Koločep’.
Potpisivanjem Ugovora osigurano je dodatnih 6 milijuna kuna, čime je osiguran nastavak projekta rekonstrukcije luke za javni promet u Donjem Čelu, ukupne vrijednosti gotovo 30 milijuna kuna, a početak radova očekuje se u srpnju ove godine.
Završetkom sanacije i rekonstrukcije rive u Donjem Čelu na Koločepu, navode iz Dubrovačko-neretvanske županije, bit će omogućeno osiguranje usluga prijevoza tijekom cijele godine, kao i osiguranje uvjeta za uvođenje trajektne linije.
No, zanimljivo je kako jutros, nakon potpisivanja Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za rekonstrukciju Lapadske obale, ministar Butković nije znao dati novinarima konkretan odgovor kad će se potpisati ugovor za Donje Čelo, iako je još prošlog petka, uputili su ga mediji, najavljeno kako će se potpis staviti baš danas. Rekao je tek kako nakon potpisivanja ugovora idu javni natječaji, na što on ne može utjecati. Međutim, na pitanja novinara kad će se potpisati ovaj ugovor konkretno tek je odgovorio: ‘Potpisat će se brzo, priprema se’.
-Primili smo prijavu tog projekta i potpisat ćemo to što prije – rekao je Butković.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist