Hrvatska

BUTKOVIĆ ‘Odgovore oko Terminala Gruž dat će Lučka uprava’

BUTKOVIĆ 'Odgovore oko Terminala Gruž dat će Lučka uprava'

Tehnički ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković kazao je da će odgovore na pitanja oko procesa dodjele koncesije za razvoj putničkog terminala Gruž morati dati Upravno vijeće Lučke uprave Dubrovnik.

-Odluka o dodjeli koncesije donijeta je za vrijeme prošle Vlade, u listopadu prošle godine. Ugovor o koncesiji trebao se potpisati u veljači, pa je odgoda bila do travnja, pa do srpnja, a sve na traženje mogućeg i budućeg koncesionara. Po mojim informacijama, nisu dostavili na vrijeme ono što su trebali dostaviti. Tražili su u međuvremenu određene stvari na koje država nije mogla pristati. Sada smo tu gdje jesmo – kazao je Butković.

Dodao je da će odgovore na sve detalje oko tog procesa i postupak morati dati Upravno vijeće Lučke uprave Dubrovnik kojeg osobno nije član.

-Koncesionar ima svoje mišljenje, treba sjesti i vidjeti – naveo je Butković.

Podsjetimo, ministar Butković prošlog je tjedna rekao kako projekt terminala nije propao te je najavio novi natječaj. Ustvrdio je kako je predugovor raskinut, među ostalim i zato što je koncesionar tražio državne garancije, što je bilo u potpunosti suprotno odredbama natječaja.

-Tražili su još jednu odgodu do 1. studenog, a vodili su se pregovori i investitor je tražio da država dade određena jamstva. To je bilo potpuno neprihvatljivo i kršilo je odredbe natječaja. Koncesionar je ponudio lučku tarifu u iznosu od 8 ,5 eura po putniku, a to je povećanje u odnosu na postojećih 7 eura, a Hrvatska komora arhitekata je dala mišljenje da urbanističko rješenje nije u skladu s Urbanističkim planom grada Dubrovnika – rekao je tada Butković.

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist