Županija

BUTKOVIĆ NAJAVIO Autocesta do Dubrovnika važan je budući projekt ovog Ministarstva

BUTKOVIĆ NAJAVIO Autocesta do Dubrovnika važan je budući projekt ovog Ministarstva

S ciljem jačanja razvojnog potencijala svih hrvatskih regija Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije organiziralo je tradicionalnu godišnju konferenciju ‘Dani regionalnog razvoja i EU fondova’, koja se održala 5. i 6. listopada u turističkom naselju Amadria Park u Šibeniku.

Ministarstvo, kao nositelj regionalnoga razvoja, u Šibeniku je okupilo predstavnike državne uprave i jedinica lokalne i regionalne samouprave među kojima su bili i predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije na čelu s županom Nikolom Dobroslavićem i zamjenikom Joškom Cebalom te pročelnikom UO za gospodarstvo i more Ivom Klaićem te regionalne agencije DUNEA na čelu s ravnateljicom Melanijom Milić i voditeljicom Odjela za pripremu i provedbu strateških dokumenata i programa Goranom Margaretić.

Na ovogodišnjim Danima regionalnoga razvoja i EU fondova nazočio je i premijer Andrej Plenković.

Potvrđeno je dobro korištenje EU fondova na svim razinama u Hrvatskoj, a ostat će zapamćene dvije važne izjave. Istaknuto je kako je Pelješki most trajni simbol prvog sedmogodišnjeg razdoblja članstva Hrvatske u EU, a ministar Butković rekao je kako je autocesta do Dubrovnika važan budući projekt Ministarstva mora prometa i infrastrukture.

Kroz stručne radionice sudionici iz svih krajeva Hrvatske imali su priliku izravno postavljati pitanja predstavnicima tijela koja upravljaju i kontroliraju provedbu projekata koji se financiraju iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova. Cilj radionica bio je pomoći jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave da što brže i učinkovitije koriste raspoloživa sredstva iz europskih fondova.

U središnjem dijelu konferencije, nakon uvodnih govora domaćina te prezentacija ministara koji su čelnici Upravljačkih tijela o tome „Kako EU fondovi mijenjaju Hrvatsku“ održao se panel „EU fondovi – izazovi za budućnost“, u kojem su ministri predstavili planove za korištenje EU fondova iz svojih resora u okviru pregovora o višegodišnjem financijskom okviru.

Dani regionalnoga razvoja i EU fondova završili su u nedjelju, 6. listopada, Sajmom EU namijenjenom građanima, gdje su imali priliku iz prve ruke upoznati predstavnike uspješnih lokalnih EU projekata i njihova iskustva u korištenju EU fondova.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist