Natrag
21.3.2019 13:09

facebook

twitter

google

rss

dulist

Bureci s pogledom na Svetog Vlaha

30.3.2012 @ 18:38 Andrea Falkoni Račić Politika

Podijelite:

Gosti će uskoro bureke i ćevape moći jesti s pogledom na Crkvu svetog Vlaha – govorila je u svom vijećničkom pitanju Dubravka Marunčić

aludirajući na objekt fast fooda koji bi uskoro svoja vrata trebao otvoriti na sred Straduna, s tim da će se ispred lokala postaviti i stolovi.

– Postoje najave da će lice grada biti još lošije u smislu velikog broja stolova i stolica, otvaraju se novi kafići i lokali, čak tri od čega jedan na Stradunu, dva u Širokoj. Zašto gradska uprava još nema uspostavljenu politiku upravljanja javnim prostorima koja bi bila po mjeri ovog grada. Sklad i život po mjeri građana koristili ste kao parole u kampanji, a sad se to svima nama odbija o glavu – govorila je Dubravka Marunčić.

Na to je gradonačelnik izjavio da će rado razmotriti prijedlog da se Celi i objektu vijećnika Tomislava Ivušića maknu svi stolovi ispred Crkve svetoga Vlaha, budući da "samo vijećnik Ivušić tamo ima stolove".

– Ako smatrate da to treba napraviti, predložit ćemo da se skinu svi stolovi ispred Cele, odnosno da se očiste svi stolovi ispred svetinje ovog grada – govorio je Vlahušić, istaknuvši kako on i gradska uprava smatraju neprimjerenim da se ispred lokala, koji nisu u vlasništvu Grada, stavljaju stolovi, ali tu Grad ništa ne može, rekao je.

– On se stalno ruga svima. Ovo je neugodno i drsko od vas da ovdje direktno prozivate naše vijećnike – govorila je Marunčić, na što je iz klupe Dubravka Šuica dobacila kako predsjednica Gradskog vijeća Olga Muratti nije zaštitila vijećnika.

– Kako mogu biti zadovoljna s ovakvom drskošću gradonačelnika. Niste ništa rekli što će biti sa stolovima koji će ovih dana 'istrčati', i nemojte mi se prtiti u Ivušića – poručila je Marunčić.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana