Aktualno

Bura iščupala limeni krov OŠ Marina Držića, strahuje se od kiše!

Bura iščupala limeni krov OŠ Marina Držića, strahuje se od kiše!

Olujna bura napravila je veliku štetu na školskoj zgradi OŠ Marina Držića. Točnije na krovu pa se strahuje od kiše jer će u tom slučaju cijela škola poplutati. Naime, olujna bura iščupala je limeni krov i cijelu betonsku konstrukciju na kojoj je krov stajao tako da je na krovu ostala samo staklena vuna koja se prije koristila za izolaciju.

– Jutros oko 11 sati dobila sam dojavu susjede da se nešto čudno događa s krovom. Riječ je o limenom krovu koji datira iz 1963. godine kad je zgrada i sagrađena. Odmah sam otišla u školu, pozvali smo vatrogasce, popeli se na krov i imali smo što vidjeti – odlomila se cijela betonska konstrukcija koja je taj krov držala. Vatrogasci nisu ništa mogli napraviti, osim ukloniti dijelove i materijal koji je vjetar raznosio, jer nisu građevinari. To će biti veliki zahvat jer je cijela jedna strana krova odlomljena, bura ga je jednostavno iščupala. Ostala je samo staklena vuna koja je opasna, ali se tako prije izoliralo, pa ju je bilo i svugdje po dvorištu što smo očistili – rekla nam je ravnateljica OŠ Marina Držića Zrinka Capor.

Ističe kako pokušava doći do nekog od građevinara kako bi se sa sanacijom krenulo čim prije jer će u slučaju kiše cijela škola poplutati. Cijelu situaciju dodatno otežava blagdansko ozračje i neradni dan.

– Velika je stvar što nema djece, ali je prostor prohodan pa nas je strah da nešto ne padne na prolaznike – istaknula je Zrinka Capor.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist