Politika

Bupić: Nudimo politiku čistih ruku

Bupić: Nudimo politiku čistih ruku

Želimo promovirati drukčiji model upravljanja, nudimo politiku čistih ruku te obuzdavanje agresivnog i sebičnog obnašanja javnih funkcija te rasipanje novca poreznih obveznika za kupovanje glasova – kazao je na predstavljanju svog programa kandidat Stranke laburista za gradonačelnika Matko Bupić.

Bupić je svoj izborni program nazvao 'atipičnim', jer nije 'nabrajanje pustih želja i ideja koje bi ljudi voljeli čuti'. Izdvojio je tri goruća problema: revitalizaciju povijesne jezgre, brigu za humaniji način života u Mokošici i Rijeci dubrovačkoj te rješavanje prometnih problema.

– Povijesna jezgra Dubrovnik čini Dubrovnikom, a demografski je potpuno opustošena. Osmislili smo programe za koje vjerujemo da mogu oživjeti povijesnu jezgru. Riješit ćemo vlasničke odnose, a potom pristupiti obnovi svih praznih, a neiskorištenih prostora, u suradnji s Ckrvom, Zakladom Blaga djela i DPDS-om – istaknuo je Bupić.

Potom, tvrdi Bupić, slijedi sufinanciranje najma za 200 mladih obitelji, čime bi broj stanovnika povijesne jezgre porastao za 50 posto, uz brojne mjere koje bi im život učinio podnošljivim.

Drugi problem po Bupiću je život u Mokošici i Rijeci dubrovačkoj.
– Stanovnici Mokošice kao da su pomireni s trenutnim stanjem života koji nije na razini grada. Planiramo izgraditi svojevrsni opskrbni centar uz trg i šetnice, uređenje ljetnikovaca i cesta kroz Rijeku dubrovačku – dodao je Bupić.

– Ovo što se sad radi su mjere redovnog održavanja neplanski zbijene u kratkom razdoblju. Ostat će suštinski problemi u prometu, posebno parkinga, koji je nesustavno i parcijalno rješen – kazao je Bupić, koji je iznio svoj stav i o golfu na Srđu, nazvavši ga 'obmanom i prevarom'.

Dio programa predstavili su kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Dolores Lujić i kandidat za zamjenika gradonačelnika Maro Kristić.

Zajednički slogan Hrvatskih laburista – Stranke rada na razini cijele Hrvatske glasi „Nova politika, novi ljudi“, a dubrovački Laburisti na lokalne izbore idu sa sloganom „Zajedno odredimo budućnost Grada“.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist