Zanimljivosti

Buduće mame, imate pitanja ili sumnje? Posjetite radionicu ‘Porod bez straha’!

Idućeg vikenda, 6 i 7. lipnja, održat će se u Lapadu zanimljiva i korisna radionica za sve trudnice, nazvana ‘Porod bez straha’. Radionica, koju vode porođajna edukatorica Maja Obuljen i doula Paula Puljizević će svaki dan trajati četiri sata, a počinje svakog jutra u 9 sati u studiju ‘We Du Yoga’ na Lapadskoj obali.

Prvi dan počinje, ističu nam voditeljice, počinje radionicom pripreme za porod, nastavlja se predavanjem o podršci na porodu, i završava s prenatal yogom i zvučnom kupkom koju će voditi Rhubin Herceg, joga učiteljica i vlasnica We DU Yoga studija. Drugi dan se nastavlja radionicom o fiziologiji poroda, te slijedi tehnika labyrinth of birth (crtanje labirinta i meditacija kao priprema za porod).

Više o sadržajima radionice:

Radionica Moj porod  

Cilj radionice je uklanjanje straha od nepoznatog i vraćanje vjere u sebe i u vlastito tijelo kako bi porod postao jedno pozitivno i prirodno iskustvo, kakvo bi i trebao biti. Kako napraviti plan poroda, kako prepoznati trudove, kada krenuti u bolnicu, kako raditi s hormonima, kako potaknuti napredovanje poroda, kako nam gravitacija može pomoći, na koji način si olakšati bolove te koje uobičajene prakse želite prihvatiti a koje odbiti…samo su neka od pitanja na koja ćemo u ova 4 sata odgovoriti. 4 sata podijelili smo u dva dana kako bi vam iskustvo radionice bilo što ugodnije i kvalitetnije.

Predavanje Podrška na porodu

Svaka žena ima pravo na podršku, a pogotovo u osjetljivom razdoblju života – u trudnoći, porodu i razdoblju babinja. Podršku nam može pružati član obitelji, partner i/ili otac djeteta, prijatelj/prijateljica i doula. Svatko pruža podršku na jedinstven način i ovisi o tome u da li je emocionalno vezan za rodilju. Ovim predavanjem predstavit ću vam:

koji tipovi podrške postoje, tko sve može pružati podršku, zašto je podrška važna, i kako odgovarajuća podrška utječe na zdravlje majke i bebe.

Radionica Labyrinth of birth

Labirint se razvijao paralelno po svijetu. Većina domorodaca su imali svoje oblike labirinta (od indijskih do američkih domorodaca). Koristio se u raznim ceremonijama. Često se koristio u trudnoći i na porodu. Znanstveno, praćenje labirinta prstom nam usporava moždane valove i gasi naš racionalni analitički um. Tako se lakše prepustimo našoj intuiciji. To nam pomaže da lakše rodimo ili riješimo neki problem u životu. Porod je labirint. Put koji ne možemo planirati, put sa svim usponima padovima i zaokretima radnje. Stoga je meditacija labirintom efikasna u pripremi za porod. Na ovoj radionici crtat ćemo labirint, ukrašavati ga te ga pratiti prstom.

Sat prenatal yoge uz zvučnu kupku

Zvučnu kupku i prenatal yogu vodit će Rhubin, joga učiteljica i vlasnica We DU Yoga studia kojeg od 2015 uspješno vodi sa svojom sestrom Daliom. Njeno školovanje za joga učiteljicu je počelo 2010 godine te je osim završenog 500 satnog učiteljskog treninga prisustvovala mnogobrojnim tečajevima sa svjetski poznatim učiteljima i neprekidno usavršavala svoje znanje. Pored joga studia nedavno je pokrenula i svoj studio za zvučnu masažu. Ljubav za zvukom i njegovoj terapijskoj upotrebi rodila se još prije 6 godina, a od tada se kontinuirano obučava u tom polju te je završila sve stupnjeve edukacije za praktičara zvučne masaže pri Peter Hess institutu. U svom radu kombinira različite pristupe i tehnike kako bi pružila jedinstven i cjelovit pristup svakoj osobi.

– Prijavite se i dočekajte porod i majčinstvo smirene, snažne i spremne. Broj mjesta je ograničen kako bi se zadržala intimna atmosfera pa svoje mjesto rezervirajte na: Paula: 0994624146 ili Maja: 0993151013 – ističu voditeljice. Svakako, više informacija o tome kako se prijaviti, ali i općenito o ovim važnim radionicama, potražite na linku eventa.

Pročitajte još

Air France u kolovozu leti četiri puta tjedno na relaciji Pariz – Dubrovnik

Dulist

Danas se slavi blagdan Gospe od Orašca

Dulist

OD 1. SRPNJA Ryanair ponovno prometuje na liniji Dublin – Dubrovnik

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija