Natrag
21.2.2019 21:54

facebook

twitter

google

rss

dulist

BRZA DIJAGNOSTIKA OB Dubrovnik dobila novi ultrazvučni aparat za jedinicu intenzivnog liječenja

30.11.2018 @ 19:57 Leona Rašica Aktualno
9;9

Podijelite:

Opća bolnica Dubrovnik bogatija je za još jedan vrijedan uređaj. Ovog puta riječ je o suvremenom ultrazvučnom aparatu ‘SonoSite M-Turbo’ za potrebe jedinice intenzivnog liječenja, vrijednosti 243 tisuće kuna koje je bolnici doniralo društvo Excelsa nekretnine.

-Radi se o novoj generaciji ultrazvučnih aparata koja je posebno prilagođena radu jedinici intenzivnog liječenja i našim teškim bolesnicima. Prednost aparata njegova je pokretnost koja omogućuje brzu, neštetnu te neinvazivnu dijagnostiku. Na osnovi tih dijagnostičkih postupaka brzo se donose odluke o nastavku terapijskog liječenja te se ono prati direktno uz krevet bolesnika. Ovaj vrijedni aparat omogućuje nam praćenje suvremenih europskih smjernica – istaknula je voditeljica Odjela za anesteziju i intenzivno liječenje doktorica Marija Doršner.

Ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić pojasnio je kako se sve dobrotvorne akcije provode uz suglasnost uprave bolnice te u suradnji sa stručnim tijelima i voditeljima odjela.

-Odabiremo prioritete u obnavljanju i nabavci nove opreme. Uređaj koji smo danas dobili priželjkujemo već dulji niz godina, ali radi manjka sredstava nije došao na red. Zahvaljujući Anti Ruskoviću i Excelsa nekretninama pojavila se mogućnost njegove nabave. Tako su nam donirali sredstva za ovaj ultrazvučni aparat za jedinicu intenzivnog liječenja na čemu im zahvaljujem – rekao je ravnatelj Bekić.

Anto Rusković ispred Excelsa nekretnina istaknuo je kako društvo već više godina njeguje politiku davanja donacija u svrhe zdravstva i obrazovanja te podsjetio kako su bolnici i 2015. godine donirali jedan vrijedan uređaj.

Komentari

O autoru: Leona Rašica


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana