Aktualno

BRZA DIJAGNOSTIKA OB Dubrovnik dobila novi ultrazvučni aparat za jedinicu intenzivnog liječenja

Opća bolnica Dubrovnik bogatija je za još jedan vrijedan uređaj. Ovog puta riječ je o suvremenom ultrazvučnom aparatu ‘SonoSite M-Turbo’ za potrebe jedinice intenzivnog liječenja, vrijednosti 243 tisuće kuna koje je bolnici doniralo društvo Excelsa nekretnine.

-Radi se o novoj generaciji ultrazvučnih aparata koja je posebno prilagođena radu jedinici intenzivnog liječenja i našim teškim bolesnicima. Prednost aparata njegova je pokretnost koja omogućuje brzu, neštetnu te neinvazivnu dijagnostiku. Na osnovi tih dijagnostičkih postupaka brzo se donose odluke o nastavku terapijskog liječenja te se ono prati direktno uz krevet bolesnika. Ovaj vrijedni aparat omogućuje nam praćenje suvremenih europskih smjernica – istaknula je voditeljica Odjela za anesteziju i intenzivno liječenje doktorica Marija Doršner.

Ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić pojasnio je kako se sve dobrotvorne akcije provode uz suglasnost uprave bolnice te u suradnji sa stručnim tijelima i voditeljima odjela.

-Odabiremo prioritete u obnavljanju i nabavci nove opreme. Uređaj koji smo danas dobili priželjkujemo već dulji niz godina, ali radi manjka sredstava nije došao na red. Zahvaljujući Anti Ruskoviću i Excelsa nekretninama pojavila se mogućnost njegove nabave. Tako su nam donirali sredstva za ovaj ultrazvučni aparat za jedinicu intenzivnog liječenja na čemu im zahvaljujem – rekao je ravnatelj Bekić.

Anto Rusković ispred Excelsa nekretnina istaknuo je kako društvo već više godina njeguje politiku davanja donacija u svrhe zdravstva i obrazovanja te podsjetio kako su bolnici i 2015. godine donirali jedan vrijedan uređaj.

Pročitajte još

PREMA ZAHTJEVIMA MJESNIH ODBORA Libertas uvodi dodatne polaske za Dubrovačko primorje

Dulist

American Airlines ukinuo liniju Philadelphia – Dubrovnik

Dulist

NA ZEMLJIŠTU ZAKLADE MIHANOVIĆ Braća Slezak zatražila dozvolu za zgradu od 12 etaža

Andrea Falkoni Račić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija