Aktualno

BRZA DIJAGNOSTIKA OB Dubrovnik dobila novi ultrazvučni aparat za jedinicu intenzivnog liječenja

Opća bolnica Dubrovnik bogatija je za još jedan vrijedan uređaj. Ovog puta riječ je o suvremenom ultrazvučnom aparatu ‘SonoSite M-Turbo’ za potrebe jedinice intenzivnog liječenja, vrijednosti 243 tisuće kuna koje je bolnici doniralo društvo Excelsa nekretnine.

-Radi se o novoj generaciji ultrazvučnih aparata koja je posebno prilagođena radu jedinici intenzivnog liječenja i našim teškim bolesnicima. Prednost aparata njegova je pokretnost koja omogućuje brzu, neštetnu te neinvazivnu dijagnostiku. Na osnovi tih dijagnostičkih postupaka brzo se donose odluke o nastavku terapijskog liječenja te se ono prati direktno uz krevet bolesnika. Ovaj vrijedni aparat omogućuje nam praćenje suvremenih europskih smjernica – istaknula je voditeljica Odjela za anesteziju i intenzivno liječenje doktorica Marija Doršner.

Ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić pojasnio je kako se sve dobrotvorne akcije provode uz suglasnost uprave bolnice te u suradnji sa stručnim tijelima i voditeljima odjela.

-Odabiremo prioritete u obnavljanju i nabavci nove opreme. Uređaj koji smo danas dobili priželjkujemo već dulji niz godina, ali radi manjka sredstava nije došao na red. Zahvaljujući Anti Ruskoviću i Excelsa nekretninama pojavila se mogućnost njegove nabave. Tako su nam donirali sredstva za ovaj ultrazvučni aparat za jedinicu intenzivnog liječenja na čemu im zahvaljujem – rekao je ravnatelj Bekić.

Anto Rusković ispred Excelsa nekretnina istaknuo je kako društvo već više godina njeguje politiku davanja donacija u svrhe zdravstva i obrazovanja te podsjetio kako su bolnici i 2015. godine donirali jedan vrijedan uređaj.

Pročitajte još

NIJE SVUGDJE IZVRSNO Gdje je more bilo dobro, a gdje zadovoljavajuće kakvoće?

Dulist

Dubrovčanin Đuro Lubura predsjednik Hrvatske Mense

Dulist

NE NASJEDAJTE Cirkuliraju lažne poruke o nagradnoj igri Hrvatske pošte

Dulist