Aktualno

BROJKE GOVORE ZA DPDS Sjajna 2017. za našu baštinu

BROJKE GOVORE ZA DPDS Sjajna 2017. za našu baštinu

Godina 2017., iako radna, za Društvo prijatelja dubrovačke starine bila je i – obljetnička, uz 65. godina njihova rada. Predsjednik Društva prijatelja dubro­vačke starine Niko Kapetanić rekao nam je kako su ponovo oborili rekord.

— Ostvarili smo milijun i 213 tisuća prodanih karata za Zidine, što je preko devet posto više u odnosu na 2016. godinu kada je bilo milijun i sto tisuća prodanih karata. Zadnjih pet, šest godina broj prodanih ulaznica raste za otprilike sto tisuća godišnje i sam se pitam gdje je tu kraj. Sve to skupa je uvjetovalo i nešto veće prihode i zado­voljni smo – rekao nam je Kapetanić, nabrajajući dalje rekorde i rezultate na drugim projektima.

— Sokol Grad je također ostvario iznimne rezultate u odnosu na 2016. godinu. Jako smo zadovoljni i sa Sto­nom s obzirom da su tamo radovi, skele… Ipak smo postigli rekord, a s 51 tisuću prošle godine došli smo na 55 tisuća prodanih ulaznica ove godine. Tako da možemo reći da tamo već pokrivamo osnovne troškove – 12 zapo­slenih i slično. Naši novi objekti, poput ljevaonice ispod Minčete, također je u porastu, ove godine blizu 4 tisuće posjetitelja u odnosu na 2200 godinu prije. Raste i zbog otvaranja Minčete odnosno očekujemo nagle poraste u idućim godinama kad priču zaokru­žimo s arheološkim lokalitetom na Svetom Andriji i Bokaru – napominje dalje uz jednu simboličnu, ali vrijednu informaciju.

— Otvoren je Knežev dvor u Sla­nome, a u međuvremenu smo u stu­denom 2017. uputili prodaju karata, suvenirnicu i tako dalje. Prodali smo prvih osam ulaznica u 2017. godini s čime smo zadovoljni, a posvetit ćemo se dalje stvaranju brenda. Upravo na tome radimo. Imamo planu i puno toga drugoga, što ćete saznati na Gradskom vijeću – dodaje Kapetanić. Naime, u 2018. godini oko 14 milijuna kuna ‘viška’ ići će za dovršetak Držav­nog arhiva.

Pročitajte još

INTERVENCIJA VATROGASACA Uklonjene kupe koje su prijetile građanima na Stradunu

Dulist

MEMORIJAL BOJNIK DAVOR JOVIĆ Dubrovčanin Petar Volarević najspremniji hrvatski policajac

Dulist

BROJNE PORUKE PODRŠKE Lapađani teško primili vijest o odlasku don Roberta Ćibarića

Dulist