Natrag
18.3.2019 17:21

facebook

twitter

google

rss

dulist

BROJ GRADSKIH SLUŽBENIKA Franković zaposlio 44 osobe

9.11.2018 @ 14:00 Andrea Falkoni Račić Politika

Podijelite:

Grad Dubrovnik je od lipnja 2017. godine do danas povećao broj zaposlenika za 44. Rekao je to gradonačelnik Mato Franković na sjednici Gradskog vijeća na traženje vijećnika Ljuba Nikolića.

-Zatekao sam 223 zaposlena službenika i namještenika, a danas ih je 267, što je ukupno 44 službenika i namještenika koji su raspoređeni sukladno natječajima – rekao je gradonačelnik Franković dodavši kako najveći dio novozaposlenih, njih 20 otpada na komunalne i prometne redare i EU fondove.

Njih sedam financira se iz projekata EU fondova, dio su vježbenici koji se financiraju od strane Zavoda za zapošljavanje, a dio su inženjeri građevine i arhitekture.

-Sam trošak ljudi u ukupnom proračunu je 14 posto manji nego 2016. godine, a razlog tome je porast prihoda – zaključio je Franković.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana