Natrag
22.2.2019 01:13

facebook

twitter

google

rss

dulist

Bridž turnir u čast Jerka Kovača

14.3.2013 @ 22:04 Mia Njavro Sport

Podijelite:

Hrvatski Bridž Savez organizira prigodni turnir u čast proslave stotog rođendana gospodina Jerka "Jerrya" Kovača na dan 16. ožujka.

Prema dostupnim informacijama, gospodin Jerko Kovač je najstariji aktivni natjecatelj u bridžu na svijetu, ako ne i u bilo kojem sportu. Prije nekoliko mjeseci nastupio je i na otvorenom parskom prvenstvu Hrvatske.

Turniru će prisustvovati gospodin Aubry, predsjednik Europske Bridž Lige (EBL) koji će Jerku Kovaču uručiti svečane plakete u ime Europske i Svjetske Bridž federacije (WBF). Prigodne darove i čestitke uputiti će i predsjednik HOO-a gospodin Mateša, gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić u ime pokrovitelja turnira, gospodin Carić, predsjednik Hrvatskog bridž saveza i mnogi drugi.
Turnir će se održati u Hotelu Neptun u Dubrovniku prema slijedećem rasporedu:

17.00h: Početak turnira
20.00h: Planirani završetak igre
20.15h: Početak prigodnog domjenka i dodjela nagrada slavljeniku
20.30h: Rezultati turnira i proglašenje pobjednika

 

Jerko Kovač jedan je od osnivača bridž kluba Dubrovnik. Nastupa aktivno u timovima na kupu i ligi. Rođen je 12. ožujka 1913. godine u Posušju te je izučivši urarski zanat u Sarajevu i Dubrovniku preuzeo trgovinu na Sušaku. Drugi svjetski rat ga je odveo u Zagreb, a po završetku je otišao u SAD, nakon dvije godine provedene u izbjegličkom logoru u Italiji. U Americi je krenuo ispočetka i pokrenuo vlastiti posao sa satovima i trgovinom.
Živi pola godine u Los Angelesu, a pola u Dubrovniku.
Igra bridž preko šezdeset godina.

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana