Natrag
24.6.2018 15:53

facebook

twitter

google

rss

dulist

BRAVO Hotel Lero donirao 30 tisuća kuna za fibroscan Općoj bolnici Dubrovnik

8.12.2016 @ 13:45 Dulist.hr Grad
5;5

Podijelite:

Hotel Lero danas je donirao 30 tisuća kuna za nabavljanje fibroscan aparata Općoj bolnici Dubrovnik.

Ravnatelj OB Dubrovnik Mario Bekić zahvalio je hotelu Lero na donaciji te dodao kako će ona biti pametno i ciljano utrošena.

Predsjednik uprave hotela Lero Marko Blažek rekao je kako mu je drago što je Lero ovom donacijom pomogao Općoj bolnici Dubrovnik te se zahvalio OB Dubrovnik i Odjelu infektologije na predanom trudu i radu.

Na Lerovoj donaciji u ime Udruge Hepatos zahvalila se doktorica Ljiljana Betica Radić koja je naglasila kako je fibroscen jako važan bolesnicima koji boluju od kroničnih hepatitisa, a kako se Lerovom donacijom zaokružuje brojka od 800 tisuća kuna, kolika je sveukupna cijena uređaja.

– To je ultrazvučni uređaj koji na bezbolni način može utvrditi tvrdoću jetre. Ono što su prije morali raditi biopsijom jetre koja je bolna pretraga, pacijenti sada mogu napraviti tijekom petominutnog pregleda – objasnila je Betica Radić i dodala kako je fibroscan vrlo precizan aparat.

– Aparat može izmjeriti stanje fibroze jetre, odnosno u kojem je stanju kronična bolest bolesnika. To je jako važno jer ne mogu svi dobiti terapiju pa se nižu prioriteti prema onima koji imaju najteži oblik bolesti. Mi ovim aparatom brzo i sa sigurnošću možemo utvrditi je li se radi o cirozi ili visokoj fibrozi kako bi što prije započelo liječenje – zaključila je Betica Radić.

Komentari

O autoru: Dulist.hr


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana