Grad

BRAVO! Dubrovački klasičari drugi na listi najboljih na maturi iz hrvatskog jezika

Maturanti Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića drugi su na listi najboljih na maturi iz hrvatskoj jezika u ljetnom ispitnom roku 2019./2020. Vidljivo je to iz baze podataka Školski rudnik vol. 3 u kojoj se mogu pretražiti rezultati učenika gimnazijskih programa na državnoj maturi, ocjene tih učenika u završnim razredima osnovnih i srednjih škola te trendove po školskim godinama. Između ostalog, prikazane su i prosječne ocjene koje su učenici svake škole gimnazijskog programa ostvarili iz obveznih predmeta na maturi po školskoj godini.

Portal Srednja.hr provjerio je stoga u kojih 10 gimnazija su učenici ostvarili prosječno najvišu ocjenu na posljednjoj državnoj maturi u 2019. godini iz Hrvatskog. Izdvojili su 10 srednjih škola čiji su učenici gimnazijskog programa na lanjskoj maturi ostvarili najvišu prosječnu ocjenu iz državne mature Hrvatskog A razine. U obzir su uzeli samo škole u kojima je najmanje 20 učenika pisalo ovaj ispit. Klasičari su tako postigli izvrstan rezultat među hrvatskim maturantima, a dodajmo da im hrvatski jezik predaje profesorica Mirjana Žeravica.

Evo i popisa škola prema ocjenama:

1. XV. Gimnazija – 4.19
2. Biskupijska klasična gimnazija Ruđer Boškovića s pravom javnosti – 4.12
3. II. Gimnazija u Zagrebu – 4.07
4./5. V. Gimnazija Vladimir Nazor Split – 4.06
4./5. III. Gimnazija Split – 4.06
6. V. Gimnazija u Zagrebu – 4.03
7. Gimnazija Tituša Brezovačkog – 3.97
8. I. Gimnazija u Zagrebu – 3.94
9. XVI. Gimnazija u Zagrebu – 3.92
10. Srednja škola Markantuna De Dominisa Rab – 3.86

Foto: Dubrovačke knjižnice

Pročitajte još

OBAVIJEST IZ SANITATA Gradac i Ulica Don Frana Bulića zbog predstave zatvoreni za parking

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

Gradonačelnik s ugostiteljima o naplati javnih površina i poslovnih prostora

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija