Županija

BRAVO! Dodjeljene nagrade državnim prvacima u znanju i školskim športskim društvima

BRAVO! Dodjeljene nagrade državnim prvacima u znanju i školskim športskim društvima

Nagrade državnim prvacima u znanju i školskim športskim društvima kao i njihovim mentorima, dodjeljene su proteklog ponedjeljka u Velikoj vijećnici.

Tako je župan Nikola Dobroslavić, zajedno sa zamjenicom Žaklinom Marević i v.d. pročelnicom UO za društvene djelatnosti Jelenom Dadić, tom prilikom uručio nagrade 38 učenika, od čega ih je 14 osvojilo prva mjesta, 18 druga i šest treća mjesta na državnim natjecanjima.

-Čestitam vam na vašim odličnim rezultatima, to je dokaz da ste talentirani, da predano radite, da imate dobre mentore i da su vaše škole dobre škole koje obučavaju prvake. Bez znanja ne možemo u konkurenciji s drugima daleko, znanje je doista pretpostavka svakog napretka i zato je dobro da ste tako predani. Želim vam da tako i nastavite, da osvajate dobre rezultate i pobjeđujete, jer to je dobro i za vas, ali i za vaše obitelji i za cijelu našu zajednicu – rekao je župan.

Najavio je kako će Dubrovačko-neretvanska županija za sljedeću školsku godinu, uz mjeru koju Vlada provodi, a odnosi se na osiguranje besplatnih udžbenika za sve prvoškolce, osigurati i sve druge potrebne radne materijale za sve učenike osnovnih škola kojima je osnivač Županija.

-Radi se o 2,4 milijuna kuna, koje ćemo predložiti na idućoj Županijskoj skupštini da se uvrste u rebalans, i vjerujem da će puno značiti svim učenicima i njihovim roditeljima – istaknuo je župan.

Nagrade su potom dodjeljene i osam školskih športskih društava, odnosno učenicima osnovnih i srednjih škola te njihovim voditeljima koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na državnim prvenstvima školskih športskih društava.

-Pohvaljujem vas, kao i dobitnike nagrada u znanju jer, dakako, važno je znanje, ali važno je i zdravlje, koje utire put mentalnom zdravlju, osobnostima koje nam trebaju kasnije u životu. Čestitam vam svima i želim vam da ostanete ustrajni i nastavite ostvarivati izvrsne rezultate, jer bavljenje sportom je zdravo, izuzetno važno i dobro i za vas i vaše obitelji, ali i za cijelo naše društvo – rekao je među ostalim župan.

Prvaci u znanju su nagrađeni tabletima, srebrni pametnim satovima, a oni koji su osvojili treće mjesto na državnoj razini natjecanja iz znanja dobili su mp4 sa slušalicama, dok su sudionici državnih natjecanja u športu dobili navijačke kape i poklon bonove trgovine sportske opreme.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist