Sport

BRAVO Čak 5 medalja za Aedium!

BRAVO Čak 5 medalja za Aedium!

U Čakovcu je u proteklu subotu održano I. kolo Hrvatskog kupa za poletarce i juniore, a badmintonski klub Aedium nastupio je sa 7 natjecatelja pod vodstvom trenera Vlaha Čerjana i ukupno su osvojili 5 medalja

Na natjecanju je sudjelovalo 37 natjecatelja iz 8 klubova iz Zagreba, Čakovca, Koprivnice, Varaždina i Dubrovnika.

Kod juniorki Barbara Janičić je osvojila dvije medalje, srebrnu u pojedinačnoj i brončanu u konkurenciji ženskih parova, a još je i Mia Čerjan osvojila zlatnu medalju u ženskim parovima. Pojedinačno u konkurenciji 14 natjecateljica, Barbara je prvo ostvarila dvije pobjede, a onda je u polufinalu bila bolja od klupske suigračice Mie, da bi u meču finala bolja od nje bila prva nositeljica Inga Sadaić iz Zagreba. U meču za treće mjesto bolja od Mie je bila Ira Martinuš iz Zagreba, tako da je na kraju Mia zauzela četvrto mjesto.

U istoj konkurenciji još su nastupile Maris Guca i Nikolina Kabiček koje su zauzele osmo odnosno deseto mjesto. U ženskim parovima kod juniorki Mia je zajedno sa Ingom Sadaić iz Zagreba osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju, i na taj način su opravdale status prvih nositeljica. U finalu su pobijedile par I.Martinuš/A.Rendulić iz Zagreba. U istoj konkurenciji Barbara je zajedno sa suigračicom Ivom Pranić iz Zagreba osvojila brončanu medalju, pobjedom protiv para L.Horvat/K.Siročić iz Čakovca, dok su Maris i Nikolina na kraju zauzele šesto mjesto.

Kod juniora je nastupio Lukša Zlošilo i u konkurenciji muških parova osvojio prvo mjesto i zlatnu medalju. Kao drugi nositelji, zajedno sa suigračem Josipom Meglićem iz Zagreba, u finalu su napravili iznenađenje i pobijedili prve nositelje par L.Grubić/B.Vadlja iz Čakovca. U pojedinačnoj konkurenciji gdje je nastupilo 12 natjecatelja, Lukša je zauzeo sedmo mjesto.

Kod poletarki su uspješno nastupila Romea Milković koja je osvojila srebrnu medalju u pojedinačnoj konkurenciji. U sustavu svatko sa svakim, Romea je ostvarila omjer pobjeda i poraza 3:1, te na kraju zauzela odlično drugo mjesto. Izgubila je jedino od pobjednice Ane Pranić iz Zagreba koja je pobijedila u svim mečevima i imala omjer 4:0.

U istoj konkurenciji je nastupila Karla Iva Vuletić, kojoj je ovo prvo ovakvo natjecanje i na kraju je zauzela peto mjesto.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist