Natrag
24.3.2019 10:12

facebook

twitter

google

rss

dulist

Bratimili se Dubrovnik i Venecija!

18.5.2012 @ 14:39 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Dubrovnik i Venecija potpisali su povelju o bratimljenju. U venecijanskoj gradskoj vijećnici potpisali su je gradonačelnici ova dva grada, Andro Vlahušić i Giorgio Orsoni.

Na svečanoj ceremoniji bratimljenja sudjelovali su i veleposlanik Republike Hrvatske u Italiji Tomislav Vidošević, generalna konzulica u Trstu Nevenka Grdinić i predsjednica Gradskog vijeća Olga Muratti.

Veleposlanik Vidošević, navodi se u priopćenju Grada Dubrovnika, potpisivanje povelje opisao je kao povijesni čin koji, pred sam ulazak u Europsku uniju, pokazuje put suradnje i uzajamnog prepoznavanja Hrvatske i Italije. Jadransko more koje nas povezuje najljepša je spona dvaju najljepših gradova svijeta, kazao je veleposlanik.

Gradonačelnik Vlahušić istaknuo je kako zajednička povijest, nerijetko protkana sukobima i rivalstvom, danas čini savršenu osnovu za zajedničke izazove koji stoje pred oba grad, a to su očuvanje materijalne i nematerijalne baštine, upravljanje održivim turizmom i sprječavanje depopulacije povijesnih jezgri.

Gradonačelnik Grada Venecije Giorgio Orsoni naglasio je kulturu kao polje na kojem će gradovi najviše surađivati te podsjetio na uspjehe izložbi dosad organiziranih suradnjom dvaju gradova. Kao veliki uspjeh, proizašao iz suradnje dvaju gradonačelnika istaknut je i izravni let Dubrovnik – Venecija dva puta tjedno, a kao sljedeći projekt predložena je suradnja na organizaciji izložbe Jagode Buić, hrvatske umjetnice s dubrovačkom i venecijanskom adresom.

Gradonačelnik Orsoni najavio je skori dolazak u Dubrovnik i daljnje susrete na kojima će se produbiti suradnja dvaju gradova na svim poljima.
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana