Natrag
17.2.2019 03:06

facebook

twitter

google

rss

dulist

Branitelji odali počast don Vuletiću

25.5.2013 @ 18:48 Mia Njavro Aktualno
13;13

Podijelite:

Povodom 21. obljetnice deblokade grada Dubrovnika u tišini groblja Boninovo u subotu predvečer dubrovački branitelji odali su počast pokojnom dugogodišnjem župniku Župe sv. Petra don Peru Vuletiću, položivši vijence na spomen obilježje na njegovom grobu.

Tom prilikom prigodnu molitvu i propovijed održao je don Jozo Njavro.

– Bio si borac, napadač i branitelj ljudskih i božanskih vrednota. Pastoralac na prostoru crkvene i društvene djelatnosti, od krajnje desnice do umjerene ljevice. Sjetimo se što je sve trebao poduzeti kako bi u vrijeme ozakonjenog bezakonja uz pomoć obespravljenih podizao župnu kuću, samostan časnih sestara, a još više i živu Crkvu, župnu zajednicu – istaknuo je don Jozo Njavro.

– Sad kad više ne hoda između tri crkve, više je prisutan i potreban njegov lik – dodao je don Njavro.

Podsjetimo, upravo je Vuletić snažio, hrabrio i pružao veliku pomoć dubrovačkim braniteljima i njihovim obiteljima u najtežem razdoblju Domovinskog rata na području Dubrovnika.

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana