Natrag
27.4.2018 10:29

facebook

twitter

google

rss

dulist

Božo Benić novi predsjednik dubrovačkih arhitekata

25.11.2016 @ 9:41 Dulist.hr Grad

Podijelite:

Novi predsjednik Društva arhitekata Dubrovnik je Božo Benić. Naime, na Izbornoj skupštini održanoj jučer, 24. listopada Benić je zamijenio dosadašnju predsjednicu Svjetlanu Dean Jelavić.

Novi čelni čovjek društva najavio je nastavak ranije započetih aktivnosti, ali također predstavio i svoju viziju Društva.
– Uvjeren sam kako bismo trebali mnogo jače medijski djelovati i informirati javnost, posebice putem javnih tribina i drugih oblika stručnih rasprava, prezentacija i predavanja, čime posljedično možemo pomoći i našim članovima u edukaciji i svakodnevnoj praksi, naglasio je Benić i istaknuo kako je arhitektura dio kulture i našeg identiteta a samim time i djelatnost od općeg javnog interesa kojoj je društvena zajednica dala zadatak da se brine o prostoru.

Najavio je i prvi veliki projekt, izložbu recentnih projekata i značajnijih realizacija dubrovačkih arhitekata s dodjelom priznanja kao poticaj stvaralaštvu s područja arhitekture, urbanizma i dizajna, te javnoj afirmaciji djela članova Društva.

Osim predsjednika izabran je i novi Izvršni odbor: Sanela Budalica Meco kao zamjenica predsjednika, te Željko Sović, Marija Beg i Aljoša Špaleta. U Nadzornom će odboru ubuduće sjedati Marija Kojaković, Maja Polzer i Đivo Krilanović, a u Sudu časti Marina Oreb, Svjetlana Dean Jelavić i Branka Martinović Vuković.

Komentari

O autoru: Dulist.hr


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana