Aktualno

Božidar Memed umjesto Frana Luetića?

Božidar Memed umjesto Frana Luetića?

Nakon SDP-ovih loših izbornih rezultata na proteklim lokalnim izborima i novih koalicija koje su potom uslijedile postavlja se pitanje kakva je sudbina nekih istaknutih dubrovačkih socijaldemokrata.

Onaj koji je već 'odletio' jest bivši zamjenik gradonačelnika i SDP-ov kandidat na proteklim izborima Niko Šalja, koji je svoju zamjeničku dužnost obavljao profesionalno. Na njegovo mjesto došao je HSS-ov Željko Raguž, a sam Šalja još uvijek nije pronašao novo radno mjesto.
– Imam zakonsko pravo iskorisiti svoj status dužnosnika još šest mjeseci, a onda ćemo vidjeti – kazao nam je Šalja, a na naš upit računa li možda na pomoć iz središnjice, odgovorio je:
– Ako me se sjete, dobro. Ako ne, hvala Bogu – kratak je bio Šalja.

Memed: Gluposti!

Njegova stranačka kolegica, direktorica Boninova Marija Kisić Kamić, o čijoj mogućoj smjeni smo već pisali, u slučaju otkaza računa na odstupnicu u obiteljskoj tvrtci, dočim se zanimljiva priča 'zavrtila' u slučaju direktora Luke Dubrovnik i gradskog vijećnika SDP-a Božidara Memeda.
U kuloarima se sve glasnije spominje kako već duže vrijeme 'pikira' na radno mjesto komercijalnog direktora u Zračnoj luci Dubrovnik, koje trenutno obnaša Frano Luetić. Podsjetimo, Memed je u Zračnoj luci zamjenik predsjednika Nadzornog odbora i član Revizorskog odbora.
– Gluposti! – odgovorio nam je kratko Memed, poručivši nam da ga za sve ostale informacije kontaktiramo e-mailom. Nakon tako rezolutnog odgovora naravno da nismo vidjeli smisla dalje ga propitkivati, ali smo ipak za komentar zamolili direktora Zračne luke Dubrovnik Roka Tolića.
– Gospodin Memed je vrlo konstruktivan član NO-a Zračne luke, a sve ostalo su špekulacije koje ne zaslužuje niti on niti Zračna luka Dubrovnik. Mi smo poduzeće s dobrim radnicima i dobrim menadžmentom, a što uostalom potvrđuju i naši poslovni rezultati. Već nekoliko mjeseci javljaju se u kuloarima slične informacije, ali to nije imalo nikakve veze niti s Božidarom Memedom niti sa mnom osobno – odgovorio nam je Tolić.

Tolić: To je deplasirano!

Međutim, ovaj put priča je konkretnija. Govori se kako će Memed doći na mjesto Tolićevog zamjenika Luetića, što Tolić komentira riječima:
– Pa tek to je deplasirano. Luetić je moja desna ruka i po mom osobnom mišljenju najbolji aerodromski komercijalist u regiji. Sa svojih 40 godina iskustva u poslu zaslužuje da ga se spominje u kontekstu da instruira nekoga kako raditi taj posao, a ne da bi ga netko na tom poslu zamijenio – ističe Tolić, ali i nastavlja:
– Kad me već pitate, moram reći da u Zračnoj luci imamo čitav niz vrlo odgovornih funkcija na kojima stasavaju neki novi ljudi. Sasvim je prirodno i poslovno potpuno opravdano da jednog dana ti ljudi zauzmu pozicije u menadžmentu kad mi budemo odlazili – zaključio je Tolić.
Vrijedi pritom dodati kako je u Hrvatskoj bilo nekih drugih primjera zračnih luka, u kojima je politika imala zadnju riječ pri kadroviranju, dok neke druge zračne luke, poput Splita, Zadra i Dubrovnika, koji takva iskustva nemaju, bilježe znatno bolje rezultate i djeluju stabilno.

Pročitajte još

INTERVENCIJA VATROGASACA Uklonjene kupe koje su prijetile građanima na Stradunu

Dulist

MEMORIJAL BOJNIK DAVOR JOVIĆ Dubrovčanin Petar Volarević najspremniji hrvatski policajac

Dulist

BROJNE PORUKE PODRŠKE Lapađani teško primili vijest o odlasku don Roberta Ćibarića

Dulist