Zanimljivosti

Božićna pripredba Klasične gimnazije

Božićna pripredba Klasične gimnazije

Učenici Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića održali su u dvorani pape Ivana Pavla II božićnu priredbu.

Istoj su nazočili dubrovački biskup mons. Mate Uzinić te naravno ravnatelj gimnazije don Bernardo Pleše, uz brojne druge uzvanike.

Glazbeni dio započela je školska klapa, a program je nastavljen izvedbom pjesme Indeksa 'Da sam ja netko' u interpretaciji triju učenica. Nakon toga uslijedio je igrokaz kojim su učenici na zanimljiv i slikovit način ukazali na važnost svakog pojedinca. Zatim je pročitano pismo učenice Tee Kuzek novorođenom Isusu, uz analizu suvremenih zbivanja.

Glazbeno-scenski dio završila je školska klapa svojom izvedbom. Na kraju se okupljenima obratio ravnatelj Pleše. Zaželio je svima da ih u Godini vjere vodi svjetlo Božića, te da se ne izgube u tami „agresivne negativne tolerancije“ koja nasilno želi da se u ime tolerancije kršćani odreknu onoga što ih vjera uči, odnosno Božjih zakona, a oni su "zalog našega mira, radosti, nade, ljubavi i zajedništva s Novorođenim kraljem kojeg i danas mnogi dočekuju kao 'Herodi naših dana'“. Zahvalio je autorima božićne priredbe, napose s. Vianeji Kustura, te profesoricama Bojani Hrstić i Marijani Lučić Brailo.

Okupljenima se obratio i dubrovački biskup mons. Mate Uzinić. Osvrnuo se na pjesmu izvedenu na početku 'Da sam ja netko', te kazao da je Bog, time što je postao jedan od nas, omogućio svakome od nas da postane netko. Naglasio je da nam je Bog dao darove, a hoćemo li ih iskoristiti i time biti u mogućnosti činiti stvari navedene u pjesmi ili ne, ovisi isključivo o nama samima. Pozvao je okupljene da se otvore toj milosti.

Šime Zupčić/Dubrovačka biksupija
 

Pročitajte još

TURISTIČKI EXPERIENCI SVE POPULARNIJI Niša koju uz malo kreativnosti, a bez puno ulaganja, možete dobro iskoristiti

Ivana Mijić Vulinović

ODNOSI S JAVNOŠĆU U ONLINE OKRUŽENJU Nastupno predavanje Romane John

Dulist

STON ĆE ‘GLUMITI’ DUBROVNIK Snima se dokumentarno-igrani film ‘Kralj Tvrtko’

Dulist