Aktualno

BOŽIĆ U KABOGI Provjerite što su sve pripremila vrijedna dubrovačka djeca

BOŽIĆ U KABOGI Provjerite što su sve pripremila vrijedna dubrovačka djeca

Tradicionalni božićni program u ljetnikovcu Bunić Kaboga nastavlja se i ove godine, a za tu prigodu saloču ljetnikovca ukrasila su djeca na umjetničkoj radionici izradivši ukrase za ‘Bor želja’ koji sada krasi saloču ljetnikovca koja će posjetitelje ugostiti naredene tri nedjelje sve do Božića.

Završna večer radionice kolende i božićne pjesme koju vode Sanja Dražić i Paola Dražić Zekić u organizaciji Matice hrvatske ogranak Dubrovnik i zaklade Caboga Stiftung održat će se u nedjelju 9. prosinca s početkom u 18.00 sati, dok će se u nedjelju, 16. prosinca, također s početkom u 18.00 sati, održati glazbeni program naziva ‘Božić u gospara u saloči’ u izvedbi Dječjeg zbora Dubrovnik uz polaznike renesansane radionice Doma Marina Držića, Komorni trio Domine te Nenu Ćorak. Ulaz je slobodan na oba programa, a besplatan autobus kreće s Pila u 17.30 sati uz zaustavljanje na autobusnoj stanici u Vukovarskoj ulici.

Adventski koncert u ljetnikovcu će održati i Dubrovački komorni zbor pod ravnanjem Frana Krasovca u nedjelju 23. prosinca u 20.00 sati. Zbor izvodi prigodni program sastavljen od poznatih božićnih skladbi za zborske sastave Kodályja, Militella, Witta, a izvest će i Ave Mariju dubrovačkog glazbenika Marija Miladina te niz hrvatskih narodnih božićnih pjesama u obradi Frana Krasovca. Ulaz na koncert je slobodan uz prethodno preuzete besplatne ulaznice koje se mogu dobiti u Festivalskoj palači od 17. prosinca radnim danima od 10 do 15 sati. Autobus polazi s Pila u 19.30 sati uz zaustavljanje na stanici u Vukovarskoj ulici.

Program ‘Božić u Kabogi’ održava se u suradnji zaklade Caboga Stiftung, Dubrovačkih ljetnih igara i Baštine d.o.o.

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist