Sport

BORBA PA ŠTO BUDE! “Dok god se igra, imamo priliku”

BORBA PA ŠTO BUDE! "Dok god se igra, imamo priliku"

Protiv Primorja nemamo što izgubiti. Želimo se što bolje pripremiti za Final 4 Jadranske lige i Prvenstva Hrvatske, a ne baviti se kalkulacijama kako će Recco odigrati u Pireju. Bit ćemo borbeni i agresivni, kako bismo u bazenu prikazali sve što smo radili na treninzima – istaknuo je trener Juga Miho Bobić na jutrošnjoj konferenciji za medije uoči utakmice LEN Lige prvaka između Juga i Primorja u srijedu.

Primorje je na valu sjajne serije pobjeda. Jedna od tih pobjeda je i 13:6 protiv Juga pred oko mjesec dana.
– Oni su digli igru u odnosu na početak sezone. Mi smo tada bili odlični, umalo smo ih i pobijedili na Kantridi. Danas su oni sastav velikih zvijezda, jedna moćna mašina, koja se nažalost uspjela posložiti. Nismo se u toj utakmici u Gružu dobro proveli. Čekat ćemo i vrebati njihovu grešku – kazao je kapetan momčadi Nikša Dobud.
– Moramo tražiti rupe kojih će biti malo. Bušlje je i dalje ozlijeđen i upitan za nastup. Moramo sve svesti na pozicionu igru s dobrom obranom. Borba pa što bude! Dok god se igra imamo priliku za prolaz na Final 6. U Gružu uvijek moramo odigrati maksimalno – dodao je Dobud.

Jugov prvotimac Miho Bošković kratko je na sve dodao kako momčad mora ‘misliti o sebi i svojoj igri’.
– Dat ćemo sve od sebe, radili smo na treninzima izuzetno dobro, ali nećemo razmišljati o Reccu. Bilo bi šteta da oni kiksaju, a mi ne pružimo dobru igru. Forma nam je varirala, nadam se da će promjena trenera biti pozitivan šok – istaknuo je Bošković.

Trener Bobić dodao je kako se momčad s mislima da je svaka iduća utakmica bitna.
– Sad je svaka na nož. Nismo se predali niti odustali od Lige prvaka, ali moramo razmišljati o nama samima. Ako odigramo dobro i budemo se držali dogovora možemo ući u pozitivan ritam. Situacija s Bušljom nije ništa bolja. Bit će kao protiv Egera, odlučit ćemo na jutro utakmice. Zasad je na terapiji, trenira s Joškom Turkom. Odluka je na Andru, nećemo ga forsirati – rekao je Bobić.

Predsjednik VK Juga Lukša Jakobušić istaknuo je kako je Jug protiv Primorja u Gružu prošli put ostao dužan navijačima, ostavio gorak okus.
– Ako nam i tijek rezultata u Pireju ne bude po volji, ići ćemo korak po korak. Zbog navijača je potrebno odigrati na drugoj razini nego zadnji put – kazao je Jakobušić.

Jakobušić se ujedno osvrnuo i na jučerzavršeni međunarodni turnir ‘Tomo Udovičić’.
– Dobili smo izvrsne reakcije igrača i roditelja, svih 107 utakmica prenosili smo putem live-streama, imali smo sjajnu posjećenost – kazao je Jakobušić, zahvalivši volonterima, sucima, delegatima i organizacijskom povjerenstvu. posebno pročitavši SMS Dubravka Šimenca koji je biranim riječima opisao iskustvo u Dubrovniku.

Osvrnuo se i na budućnost odnosa VK Juga sa Sandrom Suknom. Po Jakobušiću, stanje njegovog ugovora s Jugom je nedvojbeno.
– Sandro ima ugovor s Jugom vratiti se nakon ove sezone. Ili može platiti odštetu za prijevremeni odlazak u Recco. Izbor je više na Suknu, a manje na nama. Pričekajmo kraj sezone, nije korektno ni prema njemu ni prema ostalim igračima da sad to spominjemo – rekao je Jakobušić.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist