DuList IN

BOLJI POSAO, VEĆA PLAĆA… Hoćete li donijeti novogodišnju odluku?

BOLJI POSAO, VEĆA PLAĆA... Hoćete li donijeti novogodišnju odluku?

Mnogi početak kalendarske godine doživljavaju kao vrijeme za ‘novi početak’. Koje važne novogodišnje odluke građani donose te jesu li im se ostvarile želje u godini na izmaku, istražio je MojPosao na 300 ispitanika.

Istraživanje je pokazalo kako više od polovice ispitanika namjerava donijeti novogodišnju odluku za 2017. godinu (56 posto), a 21 posto njih još nije odlučilo.

Među onima koji će donijeti novogodišnju odluku, njih 46 posto donijet će odluku vezanu za karijeru. Ti ispitanici su u najvećoj mjeri odlučili pronaći (bolji) posao (65 posto) te poraditi na usavršavanju i edukaciji (38 posto). Na trećem mjestu je odluka o povećanju zarade (27 posto) iza koje dolazi uspostava ravnoteže poslovnog i privatnog života (12 posto).

„Moja novogodišnja odluka bit će veća zarada i/ili pronalazak novog posla.“
„Želja za učenjem i usavršavanjem je sve veća pa se nadam dogodine uz napredovanje na poslu i diplomi na fakultetu.“

Ispitanici koji su se odlučili na donošenje novogodišnje odluke nevezane uz karijeru (21 posto) u 2017. najviše žele poraditi na poboljšanju obiteljskih odnosa te na zdravlju i uživanju u životu.

Neke od novogodišnjih odluka za nadolazeću godinu su:
„Više uživati u stvarnim vrijednostima života, a manje brige oko nebitnih stvari ;).“
„Moja novogodišnja odluka bit će da iduće godine malo više uživam u životu, da budem što manje po bolnicama, da vidim što više naše lijepe domovine, da se ponovo pokrenem, jer me je bolest privezala za dom i čekanje u bolničkim hodnicima. :(“

„Posvetiti se više obitelji jer do sada nisam bila u mogućnosti….ipak je obitelj važnija od bilo čega.“
Najviše ispitanika (40 posto) smatra da donošenje novogodišnjih odluka povećava motivaciju za realizaciju, dok ih se trećina (31 posto) ne slaže s time. Čak 29 posto ispitanika neutralnog je stava po tom pitanju.

Hoćete li i vi imati novogodišnju odluku?

Pročitajte još

PRVA NAJAVA ZA KONCERT Grupa Zoster u srpnju na Orsuli!

Dulist

‘Župski pjat’ počeo đirom po vinogradu i radionicom o rogaču

Dulist

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist